19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün 3. Sayfa Bakan Yerlikaya açıkladı: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya açıkladı: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen 7 bin 216 trafik kazasında 72 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 274 kişinin yaralandığını duyurdu. Yerlikaya, "Denetimlerimizi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için arttırdık, artırmaya da devam edeceğiz" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yerlikaya açıkladı: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti
KAYNAK: TRT Haber

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesinde denetimlerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Emniyet ve jandarma trafik ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla denetimlerimizi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için artırdık, artırmaya da devam edeceğiz" dedi.

2024 Ramazan Bayramı'nda otoyolları 11 milyon 236 bin 983 aracın kullandığını belirten Yerlikaya, Kurban Bayramı'nda ise bu sayının 21 milyon 67 bin 377 araca yükseldiğini açıkladı.

Kurban Bayramı Tatili Denetimleri

Kurban Bayramı tatili süresince toplam 3 milyon 687 bin 894 araç denetlendi. Polis ve jandarma ekipleri, yolcuları emniyet kemeri kullanımı konusunda uyardı. Bu dönemde 47 bin 776 otobüs denetlenirken, 215 kaza yaşandı ve maalesef 1 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 7 bin 485 otobüse işlem yapıldı.

Kurban Bayramı tatilinde toplam 519 bin 242 işlem gerçekleştirildi ve 7 bin 216 trafik kazası meydana geldi. Dokuz günlük tatil boyunca yaşanan kazalarda 72 kişi hayatını kaybederken, 12 bin 274 kişi yaralandı.

Trafik kazaları sonucu 33 ilde can kaybının olduğu bilgisini veren Yerlikaya, "Kurban Bayramı'nda 72 canımız maalesef vefat etti. Bu, 33 ilde oldu. Daha önce 2023 Kurban Bayramı'nda 47 ilde kaza olmuştu, denetimlerle şimdilik 33 ile indi" ifadesini kullandı.

Yerlikaya, 2023 Kurban Bayramı'nda 110 can kaybı, 13 bin 236 yaralı, 2024 Ramazan Bayramı'nda 75 can kaybı, 10 bin 810 yaralı olduğunu belirterek, "2024 Kurban Bayramı'nda maalesef 72 can kaybımız ve 12 bin 274 yaralımız var." dedi.

Bakan Yerlikaya, verilere bakıldığında kaza nedenlerinin başında aşırı hızın geldiğini belirterek, "Kurban Bayramı'nda bu oran yüzde 2 artmış ve yüzde 39" değerlendirmesini yaptı.

Geçen yıl ki Kurban Bayramı tatili ile kıyaslandığında trafik kazalarında önemli düşüş görüldüğünü dile getiren Yerlikaya, şunları söyledi:

"Kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı gittikçe azalıyor ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Çünkü biz vefatla ilgili 1 sayısını dahi fazla buluyoruz. Kabul edemiyoruz, gönlümüz razı olmuyor. El birliğiyle trafik kazalarının sayısını en aza indirebiliriz. Bunu başarabiliriz. Trafik kurallarına uydukça, trafik ekiplerimizi dinledikçe, aşırı hız yapmadıkça, emniyet kemerini ihmal etmedikçe ve diğer hassas konulara riayet ettikçe biz bunu başarabiliriz.

Öncelikle bu bayram tatilinde trafik kurallarına uyan, hayatla yarışmayan, yolun sonunu bayram yapan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bayram tatili boyunca ailesinden, sevdiklerinden ayrı kalan ama büyük bir fedakarlıkla çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Emniyet kemeri takılması için yaptığı uyarı sayesinde can kaybı yaşanmadı

Ali Yerlikaya, polis memuru Uzpeder'i sahneye davet ederek tebrik etti.

Uzpeder de "Kazadan hemen sonra yolcularımız Eskişehir otogarında bize emniyet kemerini taktıran bayan memurumuza teşekkür edelim demişler. Çok duygulandım. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Hepsine geçmiş olsun diliyorum. Orada çocukların olması beni çok etkiledi. Bir anne olarak duyduğum anda ağlamaya başladım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
En-Nesyri için Fenerbahçe'ye şart: İrfan Can + 10 milyon Euro

En-Nesyri için Fenerbahçe'ye şart: İrfan Can + 10 milyon Euro