Türkgün 3. Sayfa E-5’te attı, otobüsün altında patladı

E-5’te attı, otobüsün altında patladı

E-5 karayolunda genç bir sürücü, yol kenarında durduğu esnada şakalaşmak için yaktığı bir torpili, kendisinden kaçan arkadaşının üstüne attı. Torpil o esnada yoldan geçen halk otobüsünün altında patlarken genç, ikinci torpili ise egzozda patlattı. Korku dolu o anlar kask kamerasına yansıdı.

İstanbul E-5 karayolunda Çağlayan mevkisinde 3 motosikletli, Edirne istikametine doğru seyretmeye başladı. Sürücülerden biri arkadaşlarına yorulduğunu iddia ederek yol kenarında durdu. Ardından motosikletli genç arkadaşını korkutmak için cebinden torpil çıkarttı. Gencin torpili yaktığını gören arkadaşı ise koşarak kaçmaya başladı. O esnada ise genç çakmakla saniyelerce torpili yakmaya çalıştı. Korkudan bariyerlerin diğer yanına kaçan arkadaşı ise onu kovalamaya başladı.

TORPİLİ HEM OTOBÜSE ATTI HEM DE EGZOZDA PATLATTI

Motosikletli genç bir süre sonra çakmakla yaktığı torpili peşinden koştuğu arkadaşına doğru fırlattı. Karayoluna düşen torpil o esnada geçen halk otobüsünün altında patladı. Şaka uğruna yürekleri ağza getiren o genç, ardından da diğer bir torpili ise motosikletinin egzozunda yakarak patlattı. E-5 karayolunda bu şekilde eğlenen genç, arkadaşlarının “polis geliyor” uyarısına rağmen üçüncü bir torpili de yakmaya çalıştı. Tüm bunları yaparken kahkahalara boğulan genç ve arkadaşları o anları kaydedip bir de sosyal medyada yayınladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İtalya'dan diplomatlara ateş açan İsrail'e tepki

İtalya'dan diplomatlara ateş açan İsrail'e tepki

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı'na giden diplomatlara ateş açmasını protesto etti. İsrail hükümetinden açıklama talep eden Tajani, olayın kabul edilemez olduğunu vurguladı ve Roma Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.

KAYNAK: AA

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı yakınlarında diplomatların yer aldığı heyete ateş açmasına tepki gösterdi, İsrail'den olaya açıklık getirmesini istedi. Tajani, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

İsrail ordusunun bugün Cenin'i ziyaret eden diplomatlardan oluşan heyete ateş açtığı haberlerine İtalya'dan tepki geldi.

Bakan Tajani, X platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce Cenin Mülteci Kampı yakınlarında silahlı saldırıya uğradığı iddia edilen diplomatlar arasında bulunan ve sağlık durumu iyi olan İtalya'nın Kudüs Muavin Konsolosu Alessandro Tutino ile görüştüm. İsrail hükümetinden yaşananların derhal açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Diplomatlara yönelik tehditler kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Tajani, söz konusu olayla ilgili X platformundan bir paylaşımda daha bulunarak, İsrail'in Roma Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığına çağrılması talimatı verdiğini duyurdu.

Bakan Tajani, "Az önce Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'ne, Cenin'de yaşananlara ilişkin resmi açıklama almak üzere İsrail'in Roma Büyükelçisi'ni çağırması talimatını verdim." ifadesini kullandı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada da Bakanlık Genel Sekreteri Büyükelçi Riccardo Guariglia’nın, bugün İsrail’in Roma Büyükelçisi Jonathan Peled'i Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı belirtildi.

Açıklamada, "Büyükelçi Guariglia, bugün yaşanan ve aralarında Kudüs’te görevli İtalyan başkonsolos yardımcısının da bulunduğu bir Avrupa Birliği (AB) diplomatik heyetinin, Cenin Mülteci Kampı girişinde İsrail Ordusu (IDF) askerleri tarafından ateşli silahlarla hedef alındığı olayla ilgili protestosunu iletti ve açıklama talep etti. Guariglia, İsrail ordusunun, sivil bir diplomatik heyeti ateşli silah kullanarak bölgeden uzaklaştırmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık açıklamasında ayrıca Genel Sekreter Guariglia'nın, İsrail Büyükelçisi'​​​​​​​ne; Bakan Tajani'nin bir süredir kamuoyuna açıkladığı talepleri de ilettiği belirtilerek, "İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına son vermesi, İsrailli esirlerin serbest bırakılması için siyasi ve diplomatik müzakerelere yönelmesi ve ateşkes yoluyla barış sürecinin yeniden başlatılması gerektiği vurgulandı. En önemlisi de İsrail’in Gazze'ye giriş kapılarını derhal açması ve Filistin halkına yönelik geniş çaplı gıda ve sağlık yardımlarının ulaştırılmasına izin vermesi gerektiği belirtildi." ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu, bugün işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na giden diplomatlardan oluşan 35 kişilik heyete ateş açmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *