20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün 3. Sayfa FETÖ yalanıyla dolandırıcılığa rekor para cezası

FETÖ yalanıyla dolandırıcılığa rekor para cezası

Ağrı Doğubeyazıt'ta, kendisini telefonda polis olarak tanıtarak FETÖ yalanıyla dolandırıcılık yapan Cihan D. hakkında rekor miktarda adli para cezası verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FETÖ yalanıyla dolandırıcılığa rekor para cezası

Doğubeyazıt Ağır Ceza Mahkemesi, mağdur C.A.'yı “FETÖ üyeleriyle ticaret yaptığınız tespit edildi, hesabınızdaki tüm parayı teslim etmeniz gerekiyor" diye kandırarak 92 bin 750 TL dolandıran Cihan D.'yi 6 yıl 8 ay hapis ve 154 bin 580 TL adli para cezasına mahkum etti. Doğubeyazıt Ağır Ceza Mahkemesi, polis veya jandarma olduklarını söyleyerek, insanları terör örgütleriyle bağlantıları belirlendiğine inandıran ve yüklü miktarda paralarını dolandıran suç çetelerinin gözünü korkutacak bir karara imza attı. Mağdur C.A.' dan FETÖ üyeleriyle ticaret yaptığının tespit edildiğini söyleyerek, hesabındaki paranın tamamını sözde incelenmek üzere teslim etmesini isteyen sanık Cihan D.'yi,  6 yıl 8 ay hapis ve 154 bin 580 TL adli para cezasına mahkum etti. 

 DOLANDIRDIĞININ İKİ KATI PARA CEZASI 

Sanık Cihan D., kendisini Emniyet Müdürlüğünde görevli polis olarak tanıtarak, mağdur C.A.'yı işyerinden telefonla aradı. FETÖ üyeleriyle ticaret yaptığını tespit ettiklerini, bu nedenle hesabında bulunan parayı söylenen yere bırakmasını istedi. 

Sanık Cihan D., paranın daha sonra iade edileceğini de belirtti. Telefondaki kişiye güvenerek hesabındaki 92 bin 750 TL'nin tamamını çekip bir poşete koyan C.A., söylenen yere poşeti bıraktı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan C.A. polise başvurdu ve yapılan 

soruşturmada  Cihan D. yakalandı. Doğubeyazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde “nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yapılan yargılamada, sanık Cihan D. hakkında dolandırdığı paranın yaklaşık iki katı tutarında adli para cezası verildi. Sanığın bu parayı 24 taksitle ödemesi de kararlaştırıldı. 

 ÖNCE İSTİNAF SONRA TEMYİZE GİTTİ 

Sanık Cihan D. hakkında verilen kararı önce istinaf mahkemesine götürdü. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi mahkemenin verdiği kararı yerinde bularak, sanığın başvurusunu esastan reddetti. Verilen cezayı hukuka aykırı bulan sanık Cihan D. bu kez temyiz hakkını kullanarak Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 15. Ceza Dairesi istinaf mahkemesinin ve yerel mahkemenin kararını haklı bularak, temyiz talebini reddetti. Bu şekilde mahkemenin verdiği karar Yargıtay onayıyla kesinleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üreticiler artan meyve talebine yetişemiyor

Üreticiler artan meyve talebine yetişemiyor