Türkgün 3. Sayfa Tuğba Yavaş’ın şüpheli ölümünde: Prof. Dr. Alptekin Yavaş, intihara yönlendirdi iddiası

Tuğba Yavaş’ın şüpheli ölümünde: Prof. Dr. Alptekin Yavaş, intihara yönlendirdi iddiası

Çanakkale'de, Tuğba Yavaş’ın şüpheli ölümü sonrası eşi Prof. Dr. Alptekin Yavaş, intihara yönlendirme suçlamasıyla yargılanıyor.

KAYNAK: İHA-AA-DHA

Çanakkale'de yaşanan olayda, 30 Ekim 2024 tarihinde gece saatlerinde 39 yaşındaki restoratör Tuğba Yavaş, oturduğu apartmanın beşinci katından düşerek yaşamını yitirdi. Olay, Merkez ilçeye bağlı Hamidiye Mahallesi Aziz Nesin Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi.

Şüpheli Ölüm Sonrası Eşi Gözaltına Alındı

Olayın hemen ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Tuğba Yavaş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Çanakkale'de balkondan düşme olayı hakkında soruşturma başlatan polis ekipleri, genç kadının eşi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alptekin Yavaş’ın ifadesine başvurdu. Yavaş, olayla ilgili cinayet şüphesi ile gözaltına alındı.

İntihara Yönlendirme Suçlamasıyla Dava Açıldı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Alptekin Yavaş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı ise yürüttüğü soruşturma sonucunda, sanık hakkında “başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi” suçundan kamu davası açtı.

Sanık Hakkında Tutuksuz Yargılama Kararı

İlk duruşmanın ardından dosya Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredildi. Sanık avukatları, duruşma öncesinde tutukluluk haline itirazda bulundu. Mahkeme heyeti, bu itirazı değerlendirerek Alptekin Yavaş’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

"Kızım durduk yere kendini atmadı"

Çanakkale adli olaylar kapsamında görülen davanın ikinci duruşması, Çanakkale 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Alptekin Yavaş ile Tuğba Yavaş’ın yakınları da hazır bulundu.

Sanık savunmasında, "Olay anında 'Yapmazsın' sözünü, bana ve çocuğumuza kıyamaz anlamında söyledim. Bu sözle intiharı teşvik etmedim" dedi.

Tuğba Yavaş’ın babası Mustafa Babayiğit, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, "Kızım durduk yere kendini atmadı" ifadelerini kullandı. Annesi İsminaz Anıl ise, "İntihar edecek bir insan mevlit hazırlığı yapmaz. Bu olaydan sonra Alptekin Yavaş bize torunumuzu göstermiyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir Sonraki Duruşma Haziran’da

Mahkeme heyeti, eksik belgelerin tamamlanması gerektiğine hükmederek bir sonraki duruşmayı 30 Haziran 2025 tarihine erteledi. Alptekin Yavaş’ın tutuksuz yargılanma hali devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Bingöl’de 13 saatte 17 deprem meydana geldi!

Bingöl’de 13 saatte 17 deprem meydana geldi!

Bingöl'de son 13 saat içinde 1.2 ile 4.4 büyüklüğünde toplam 17 sarsıntı kaydedildi. Bu depremlerin en şiddetlisi, Kiğı merkezli ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bingöl Valisi Usta, olayların takip edildiğini ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Bingöl'de son 13 saat içerisinde büyüklükleri 1.2 ile 4.4 arasında değişen 17 deprem meydana geldi.

Bunun 16’sı Kiğı merkezli olurken biri ise Bingöl merkezli oldu.

İLK DEPREM 2,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLDU

AFAD'dan alınan bilgilere göre, ilk deprem saat 00.58'de 2,8 büyüklüğünde, en son ise 15.32'de 2,4 büyüklüğünde oldu.

En büyüğü ise saat 12.26'da Kiğı merkezli 4,4 büyüklüğünde yerinde 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

"RABBİM BETERİNDEN KORUSUN"

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta sosyal medyasından yaptığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

AFAD verilerine göre bugün saat 12.26'da, merkez üssü Kiğı ilçemiz Özlüce Barajı yakınları olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, 7.02 km derinlikte gerçekleşmiştir. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum veya can kaybı ihbarı alınmamıştır. Ekiplerimiz sahada gelişmeleri yakından takip etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Rabbim beterinden korusun diyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *