Türkgün Gündem Ankara'da kritik operasyon! Çok sayıda gözaltı kararı

Ankara'da kritik operasyon! Çok sayıda gözaltı kararı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 11'i muvazzaf 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün mahrem imamlarıyla sabit telefonlar üzerinden periyodik ve ardışık arama sistemiyle irtibat halinde oldukları tespit edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Açıklamada, gözaltı kararı verilen şüphelilerden 3'ünün albay, birinin yarbay, 2'sinin binbaşı, 2'sinin yüzbaşı, diğerlerinin de astsubay olduğu, 11'inin halen görevde bulunduğu, geri kalanlar hakkında daha önce idari işlem yapıldığı bildirildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütüldüğü kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Galeriler Eğitim Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi

Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi

Erzincan'da yaşayan 49 yaşındaki Sümbül Yeşil, geçici olarak çalışmaya başladığı okulda öğretmen ve mesai arkadaşlarının desteğiyle uzun zamandır hayalini kurduğu okuma yazma becerisini kazanma fırsatı buldu.

KAYNAK: AA
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi 1

Üç çocuk annesi olan Yeşil, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) İşgücü Uyum Programı çerçevesinde yardımcı hizmetli olarak çalışmak üzere Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu'na yerleştirildi. Okuma yazma bilmediği için zaman zaman zorluk çeken Yeşil'in bu durumunu fark eden mesai arkadaşları hemen okul yönetimine iletti. Okul idaresinin teşvikleriyle birlikte Yeşil, teneffüslerde ve boş zamanlarında öğretmenlerden ders alarak okuma yazma öğrenmeye başladı.

1 / 5
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi 2

Okulda sadece 4 ay içerisinde okuma yazma becerisini kazanan Yeşil, boş zamanlarında kitap okuyarak kendini sürekli geliştirmeye de devam ediyor. Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte ailesinin ekonomik durumu ve toplumun ön yargıları nedeniyle eğitim alamadığını dile getirdi. Küçük yaşlarda tarlada çalıştığını belirten Yeşil, "Çok istemiştik okumayı ama okuyamadık. Daha sonra evlendim ve yine çalışmaya devam ettim." diyerek yaşadığı zorlukları ifade etti.

2 / 5
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi 3

Okumanın yaşamında yarattığı değişimlerden bahseden Yeşil, markette alışveriş yapmanın artık daha kolaylaştığını ve doğru yön bulabildiğini anlattı. "Hastaneye gittiğimde zorlanmıyorum, hangi yerleri bulmam gerektiğini rahatça biliyorum. Çokça zorlansam da, "başarabilirim" dedim ve başardım." diye konuştu. Bu süreçte eğitim için okulda çalışmasının yararını gördüğünü vurguladı.

3 / 5
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi 4

Müdür Lokman Yeniçeri, Sümbül Yeşil'i okuma yazmayı öğrenmesi için yönlendirdiklerini belirtti ve "Okuma yazmanın yalnızlığımızı teselli ettiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Okulun sadece çocuklara değil, tüm topluma hizmet eden bir yer olduğunu hatırlatan Yeniçeri, bu sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti.

4 / 5
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, çalıştığı okulda okuma yazma öğrendi 5

Yeşil’in okuma yazma öğrenme sürecinde mesai arkadaşlarının desteği de büyük rol oynadı. Yardımcı hizmetli personel Yağmur Arslan, Sümbül Yeşil’in "Benim okumam yazmam yok." dediğinde, onun için sürekli çaba gösterdiklerini anlattı. Öğretmen arkadaşlarının teneffüslerde ve boş zamanlarda Sümbül Yeşil’e okuma yazmayı öğrettiklerini sözlerine ekledi.

5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *