20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Arda Güler'in başarısına dua

Arda Güler'in başarısına dua

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arda Güler'in başarısına dua

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Arda Güler, Türkiye’yi gururlandırarak Avrupa’nın en büyük spor kulüplerinden Real Madrid'e transfer oldu. Arda Güler’in gelecek vaat ettiğini, oynadığı oyunu izleyen herkes söylüyordu ama çok erken yaşta dev bir kulübe gitmesi gururu erken yaşamamıza neden oldu. Şimdi duamız, temennimiz Real Madrid'de başarıdan başarıya koşması ve kalıcılığının devamlı olmasıdır. Geçmişte de birçok futbolcumuz Avrupa’nın büyük spor kulüplerine gitti ama tutunabilen sayısı çok az oldu.

Türkiye, Arda Güler’in her zaman destekçisi elbette olacaktır ama asıl vazife Arda Güler’in kendini yetiştirmesi, oynadığı oyuna odaklanması ve amiyane tabiriyle şımarmaması çok önemlidir. Galatasaraylısı da, Beşiktaşlısı da, Trabzonsporlusu da Fenerbahçeliler kadar Arda Güler’in başarısı için dua edeceğinden şüphem yok çünkü bu geniş sevgi bağını Real Madrid'e transfer günlerinde çok net her kesimden gördük.

Arda Güler gibi bir Müslüman Türk çocuğun Avrupa’da sportif başarısı için dua edecek milyonlarca insanımız varken, Hüseyin Çevik gibi bazı hocaların din adına "Real Madrid formasında haç var. Müslüman olan o formayı giyemez" yorumunda bulunması şu günlere suni tartışma yaratmaktan başka bir şey değildir. Ayrıca transfer töreni sırasında Arda Güler’in Türkçe hassasiyetinin çevirmen tarafından "Basın toplantısına hoş geldiniz, İngilizce biliyor ama kendisi Türkçe konuşmak istiyor, sorularınıza Türkçe olarak yanıt verecek. Sorularınızı İspanyolca olarak sorarsanız kendisine tercüme edilecek ve Arda da sorularınıza cevap verecek." şeklinde dile getirilmesi herkesin takdirini kazanmış ve övgülere mazhar olmuşken, Hüseyin Çevik isimli hocanın Arda Güler yorumları konuyu çok başka alanlara taşımaktan başka bir anlam ifade etmiyor.

Bu mantıktan bakılırsa Hüseyin Çevik’in videolarını yayınlandığı tüm sosyal medya hesaplarından ayrılması gerekmektedir çünkü o sosyal medya mecralarının tamamı Avrupa’nın üretimidir. Şimdi birileri de “Hüseyin Çevik hoca Hristiyanların yaptığı, ürettiği sosyal medya araçlarını kullanmamalı” derse cevabı ne olacaktır? İzlediği televizyondan, kullandığı telefondan, taktığı gözlükten başlarlarsa bu iş kördüğüm olur.

Arda Güler, din değil sadece futbol takımını değiştirmiştir. Fenerbahçe’den Real Madrid'e transferi sadece bu pencereden görülmeli ve onun oradaki başarısının Türkiye’ye mutluluk taşıyacağı idrak edilmelidir. Bu transfer Haç ile Hilal’in kavgası değil, hilale sevdalı bir Türk evladının her başarısıyla coşku yaşayacak milyonların hazır kıta bekliyor olmasıdır.

Arda Güler’de bu başarıyı sağlayacaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Türk milletinin yüzünü güldürecek, ay yıldızı göklere taşıyacaktır.

Real Madrid'e transfer olma başarısını yakalamış bir genci farazi düşüncelerle çarmıha germenin vicdani bir tarafı yoktur. Türkiye’yi temsil eden gence başarı duası ve temennisi yeterli olacaktır. Gençlerin hevesini kırmamak lazımdır. Başarının en büyük anahtarı motivasyondur. Bırakın Arda Güler gibi gençler yüzümüzü güldürsün…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Savunma Bakanı Güler ile ABD'li mevkidaşı telefonda görüştü

Milli Savunma Bakanı Güler ile ABD'li mevkidaşı telefonda görüştü