30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı Bir ülküye adanmış ömrü taçlandıran eser

Bir ülküye adanmış ömrü taçlandıran eser

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bir ülküye adanmış ömrü taçlandıran eser

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Sayın Dr. Neslihan Çelik’in Genel Yayın Yönetmenliğini yaparak kültür ve sanat hayatına kazandırdığı “Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikâyesi” isimli eseri, geçtiğimiz hafta sonu MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin elinden alma onuruna birçok kişi gibi ben de eriştim. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaşamı ve siyasi öyküsü en güzel sözlerle, belki ilk defa yayınlanan fotoğraflarla süslenerek, çok anlamlı bir içerikle Türk milletinin ilgisi ve takdirine sunulmuştur.

“Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikâyesi” isimli eserin içindeki şu ana başlıkların her biri, bir dava ve devlet adamını tanıma ve örnek alma adına etkileyici bir kesit olmuştur.

  • Bir Lider Yetişiyor
  • Siyasetin Adımları
  • Liderlik Yolunda Dizilen Taşlar
  • Ülkücü Hareket’in Lideri
  • Devlet Adamı 
  • Ülke İçin Tavizsiz Dik Duruş
  • Kültürel Birikim, Sanatsal İncelik
  • Gelecek Nesillere Miras
  • Sonsuz Bağlılık ve Vefa
  • Liderin Fikir Dünyasından  

Bu başlıkların yanına hem daha yeni başlıklar hem de daha yeni içerikler eklenebilir elbette… Çünkü Türkiye’de aksiyoner bir hareket olan Türk milliyetçiliği ve Ülkücü Hareket’in uğrunda bir ömür feda etmiş bir lider portresi; anılarıyla, hatıralarıyla, eylemleri ve söylemleriyle karşımızdadır. “Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikâyesi” isimli içeriği zengin biyografik eser, bu manada bir lideri tanıma-tanıtma ve anlama-anlatma açısından önemlidir.

Aslında karşımızda yıllar önce kendini ''Benim hayatım dümdüz bir Ülkücü çizgidir, zikzak yoktur ki renkli olsun."  Şeklinde tanımlayan bir lider vardır. Bu eserin omurgası da bir nevi onun bu tanımlamasıyla şekillenmiştir.

“Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikâyesi” isimli eser, okuyucuya başından sonuna kadar MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaşam ve siyaset çizgisini tanıma açısından tarihi bir seyir manzarası sunarken, kiminin “Devlet Hoca”, kiminin “Devlet Ağabey”, kiminin “Devlet Bey”, kiminin “Devlet Baba”, kiminin “Bilge Lider” diye hitap ettiği MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Türk siyasetindeki ve davadaki yeri Hz. Ali’nin “Fazilet sahibinin kıymetini, ancak fazilet sahibi bilir.” sözündeki zirvedir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin ve Ülkücü Hareketin birçok alanda kurumsallaşmasında etken olmuştur. Medyada, vakıfta, dernekte, sporda, şehitler anıtında, huzurevinde, yardım kuruluşlarında, üniversitede, okulda ve daha birçok alanda bu hareketin kurumsallaşmanın imzasını atmıştır. Yeni nesil Ülkücülere bir vizyon temeli oluşturmuştur. İşte zatıâlilerinin elinden onurla ve şerefle aldığım bu değerli eser, bir vizyonun taçlandırılmasıdır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türk milletinin düşmanları tarafından ne yaparlarsa yapsınlar aşılamayan bir engeldir. Yeri gelmiş oyunlarını bozmuş, yeri gelmiş onlara karşı stratejik oyunlar kurmuştur. Bu yönüyle de Türk siyasetinde en çok konuşulan, tartışılan ve hakkı sağduyu sahipleri tarafından teslim edilen bir isimdir. Fakat düşmanları da kahpeliklerinden asla geri durmamıştır.

Kandil'deki PKK elebaşlarından Cemil Bayık, 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası "MHP de değişmek zorundadır. MHP de artık on yıllar öncesinin diliyle, yaklaşımıyla Türkiye siyasetinde yerini alamaz.” yorumunu yapmışsa…

Yurtta Sulh konseyinde ismi yer alan Ömer Kulaç ismindeki darbeci asker, 15 Temmuz darbe girişiminden 4-5 saat önce "-Şunu da yazın, olmazsa bana hesap sorarsınız; 2 ay sonra Devlet Bahçeli MHP ile ilişiğini kesecek." diye twit atmışsa…

Ve FETÖ’cü bir alçak sözde gazeteci 2019 yılında "Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" twiti attığında ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği kendi resmi Twitter hesabından bu sözü beğenmişse, tüm bunların anlamını çözemeyecek bir zekâ var mıdır?

“Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikâyesi” isimli eseri elinize alın, içindeki yazıları fotoğraflarla bütünleştirerek okuyun emin olun her şeyin önünü ve arkasını çözeceksiniz… Tüm samimi yürekler, bu eseri okudukça Lider Devlet Bahçeli’ye “Ömrüne bereket” duasını edecektir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eylül ayı dış ticaret verileri açıklanıyor: Ekonomiye etkileri neler?

Eylül ayı dış ticaret verileri açıklanıyor: Ekonomiye etkileri neler?