20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Bozkurt'tan rahatsız olan hadsiz

Bozkurt'tan rahatsız olan hadsiz

Bozkurt, Türk milletinin asırlardır kullandığı bağımsızlık sembolüdür...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bozkurt'tan rahatsız olan hadsiz

Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Bozkurt, Türk milletinin asırlardır kullandığı bağımsızlık sembolüdür. Nasıl ki ABD - Beyaz Başlı Kartal, Fransa – Horoz, İngiltere – Aslan, Rusya – Bozayı, Kanada – Kunduz, İspanya – Boğa, İskoçya - Tek Boynuzlu At, İsveç – Sığın ve diğer birçok millette çeşitli semboller kullanıyorsa Türk milleti de kendine Bozkurt sembolünü bağımsızlığının bir işareti olarak görmüştür. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk olan her yerde Bozkurt işareti yapanı bulur ve görürsünüz.

Irak ve Suriye’deki Türkmenler Bozkurt işareti ile selam verir, İran’daki Tebriz merkezli Traktör isimli futbol takımı dünyanın en büyük taraftarına sahiptir ve stadında bulunan Türklerin tamamı Bozkurt işareti yapar. Azerbaycan’daki Karabağ zaferi Bozkurt işareti ile kutlanır. Şehitler yolcu edilirken Bozkurt işaretiyle intikam yeminleri edilir. Türk Dünyasının birçok yerinin özeti ve manzarası budur. Türk devleti Suriye’de terör örgütlerine karşı yaptığı operasyonlarda Türk askerinin Bozkurt işareti yapması dünyanın gündemi olmuştu. Arama motoru Google içeriğinde milyonlarca kez aranan ismin adı o dönem Bozkurt olmuştu. Özellikle Afrin/ Zeytindalı Operasyonunda…

Tüm bunları niye anlattım. Çünkü geçtiğimiz günlerde yapılan bir hadsizlik ve terbiyesizlik bunları yazmamı sağladı.

Wushu Balkan Şampiyonasında şampiyon olan Sıla Zeynep TURAN isimli bir kızımız kürsüde Türklüğün sembolü Bozkurt işaretini yaptığı için, Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz tarafından “terbiyesizlik yapma” diye azarlanarak kürsüden indirilmiştir. Bozkurt işaretini “Terbiyesizlik” olarak görmek soysuzluk ve kansızlıktır. Terörle mücadelede şehit olan askerlerimize, polislerimize bakın hepsinin dağda, ovada, şehirde muhakkak Bozkurt işareti yaparken fotoğrafı vardır.

Abdurrahman Akyüz isimli hadsiz, terbiyesiz adam; bu ülkede Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milli teknoloji konusunda büyük devrimler gerçekleştiren Selçuk Bayraktar ve daha niceleri Bozkurt işareti yapmıştır. Senin hadsiz mantığına göre onlarda mı terbiyesizlik yapmıştır?

Abdurrahman Akyüz isimli hadsiz, sen ne hakla şampiyon olmuş milli ve manevi değerlere bağlı bir genç kızımızı gözyaşına boğarsın?

Şampiyon olmuş bir genç sporcuyu ağlatacak kadar, Bozkurt işaretine duyduğun kinin ve nefretin sebebi nedir?

Türklüğün bağımsızlık sembolüne düşmanlık duyuyorsan, sen kesin bir başkasının kölesisin.

Abdurrahman Akyüz adının geçtiği birçok skandal varken, üzerine böyle bir skandala imza atarak zaten tartışmalı ve lekeli olan kendi sonunu hazırladın.

Bu hadsizlik ve terbiyesizlik sonrası herhalde gözyaşı döktürdüğün kızımızdan özür dileyerek Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili görevinden istifa edersin…

Bozkurt işaretinin tarihini, anlamını bilmiyorsan zaten senin gençlere verebileceğin hiçbir şey yoktur. Bu hadsizlik ve terbiyesizliğinin hesabını vereceksin… Özür dileyerek ve istifa ederek başlayabilirsin…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkari Üniversitesi 20 Öğretim Üyesi alıyor

Hakkari Üniversitesi 20 Öğretim Üyesi alıyor