20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Cambaza bak cambaza oyunu

Cambaza bak cambaza oyunu

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cambaza bak cambaza oyunu

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

CHP merkezli muhalefet, istismar edeceği ve siyasi oy devşireceği bir konu olduğu vakit, kokusunu alarak suyun içinde birden toplanıp, avına keskin dişleriyle saldıran pirana balıkları gibi... Dünden bugüne bakın çünkü her konuda böyleler... Akla hayale gelmedik her konuda Cumhur ittifakına nefes almadan saldırıyorlar… Saldırırken de hiç geçmişlerini, ilişkilerini, sicillerini hesaba katmıyorlar. Belki baksalar utanacaklar, belki yüzleri kızaracak… Ama karakterleri buna el vermiyor.

Bunların kendilerine yem yahut av gördükleri en son konu Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili Hüda-Par’ın verdiği çirkin ve tehlikeli malzemedir. Hüda-Par’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Anayasa’nın ilk üç maddesiyle ilgili hiçbir problemimiz yok” dedikten sonra, ilk üç maddenin zırhı olan Anayasa’nın 4. Maddesini sorgulaması, CHP ve uzantılarına kendi ihanet sicillerini örtmek için bir fırsat yaratmıştır. Elbette böyle istismarcı partiye böyle bir malzemeyi verirsen, onlarda bunu “cambaza bak” propagandasına dönüştürecektir.

Neydi “Cambaza bak cambaza” deyimi?

Çok eskiden köyde, kasabada, yankesicilerin çalıp çırpmak için uyguladıkları bir yöntemin adı. Köy ya da kasaba meydanında millet aval aval bakınırken, biri cambaza bak, cambaza diye bağırır. Bütün başlar havaya kalkar. Herkes ip üzerinde yürüyen cambaza odaklanmışken, aşağıdaki yankesici cüzdanları götürür. Dikkati, başka yana çekmenin yolu...

CHP’nin burada oynadığı  “Cambaza bak cambaza” oyunu, Anayasa’nın ilk dört maddesini kurduğu silahlı terör örgütü ile ortadan kaldırmak isteyen PKK’nın siyasi uzantı DEM ile olan işbirliğini, ittifakını, ihanet yoldaşlığını sorgulatmanın önüne geçme amacı taşımaktadır. Anayasa’nın ilk dört maddesi ve diğer tüm konularda hep “Cambaza bak cambaza” oynuyorlar.

Cumhur ittifakının muhatabı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’dir. Geçtiğimiz günlerdeki bir yazım içinde “Cumhur ittifakı yaşadığı müddetçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin birlikteliği sürdükçe Anayasa’nın ilk dört maddesine Türkiye’de dokunacak hiçbir güç yoktur.” demiştim.

Bu manada Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizimle ilgili herhangi bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki tutumu gayet açıktır.” açıklaması ve daha sonra MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Milliyetçi Hareket Partisi’ne Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili soru sormak, bu kapsamda teste tabi tutmak, yoklama yapmak elbette hiç kimsenin hakkı, harcı ve haddi değildir. Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa’nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir, ciddiye ve muhatap alınmaya değecek hiçbir yanları da yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi “dördüncü madde değişsin, diğer üç maddeye bir şey demiyoruz” sözlerini, kale olsun ama surlara gerek yok diyen mağlup ve meczup anlayışla bir ve aynı görmektedir.” açıklaması, Cumhur ittifakının bu konudaki son noktası ve tavizsiz duruşunun değişmezliği olmuştur.

Türk milletinin odaklanması gereken CHP/DEM ilişkisidir. Dikkat edin Anayasa’nın ilk dört maddesine günlük saldırı düzenleyen bu iki partinin ihanet birlikteliğidir. PKK DEM’liği elindeki belediyelere bakın günlük Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi sembol, değer ve kavramlarına saldırıyorlar. Hepsi de Anayasa’nın ilk dört maddesinin muhataplığındakiler…

O yüzden CHP’nin “Cambaza bak cambaza”oyununa düşmeden terör örgütü PKK ilişkisinin hesabını vermeye zorlanmalıdır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcık Şerbeti sezona hata üstüne hata yaparak başladı!

Kızılcık Şerbeti sezona hata üstüne hata yaparak başladı!