Türkgün Başyazı Deprem önlemi için heba edilmiş yıllar

Deprem önlemi için heba edilmiş yıllar

Kaynak: Yıldıray Çiçek

İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu büyüklükte bir deprem, İstanbul gibi bir megakent için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Neyse ki, en büyük sevincimiz bu felakette can kaybı yaşanmamış olmasıdır. Yaralanmalar ise, deprem paniğiyle binalardan atlayan bazı vatandaşlarla sınırlı kaldı.

İstanbul bu sarsıntıyla mücadele ederken, Türkiye’de yol, havaalanı, şehir hastanesi, kentsel dönüşüm, İHA-SİHA, TOGG ve savaş gemisi gibi projelere sistematik olarak karşı çıkan ve alay eden CHP’nin, bu felaketten bile siyasi rant devşirmeye çalıştığı görülüyor. “Yolsuzluk, rüşvet ve terör odaklı” suçlamalarla cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu’nu savunmak için süreci fırsata çevirme çabası içindeler.

Oysa bu propagandayı yürütenler gayet iyi biliyor ki, Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 6.2’lik bir deprem yaşandığında büyük olasılıkla şehirde bile olmayacaktı. Ya bir tatil programında, ya yurt dışında PR çalışmalarında ya da Türkiye’nin başka bir köşesinde, Cumhurbaşkanlığı hayali peşinde koşuyor olacaktı.

“İstanbul’da deprem oldu, İBB Başkanımız cezaevinde” gibi cümlelerle aklama propagandası yapmaya çalışan CHP’liler, tüm bu gerçekleri bilmelerine rağmen, “Büyük risk altındaki şehrimizin seçilmiş başkanı şu an cezaevinde; İBB’nin dünya çapında en iyi şehir plancıları cezaevinde.” ya da “Ekrem İmamoğlu yoksa da onun kurduğu sistem var, İstanbul’da her yere anında ulaşıldı.” gibi trajikomik paylaşımlarla adeta başka bir boyuta geçmiş görünüyor. Bu yandaşlık, akıl sınırlarını zorlayan bir noktaya ulaşmış durumda. Üstelik bu paylaşımları yapanlar arasında avukatlar, öğretim üyeleri gibi isimler var; gerisini siz düşünün. Deprem sonrası buna benzer pek çok paylaşım yapıldı; dünkü yazımda da bunlara örnekler vermiştim. Anlaşılıyor ki, CHP ve uzantılarına bir ajans tarafından “Bu propagandayı yoğunlaştırın” talimatı verilmiş.

Ne var ki, bu aklıevveller ne yaparsa yapsın, Ekrem İmamoğlu yönetiminde geçen yedi yıllık İBB dönemi ortadadır. Bu dönem, tam anlamıyla bir fecaat dönemi olarak anılmayı hak ediyor. Kentsel dönüşüm projelerine mahkemelerde dava açacak kadar karşı çıkan, İBB’nin reklam bütçesine 849 milyon lira ayırırken, deprem hazırlıkları için yalnızca 492 milyon lira tahsis eden bir yönetimden bahsediyoruz. Dahası, 2019 seçimleri öncesi “İstanbul’un deprem sorununu beş yılda çözeceğim.” diye büyük vaatlerde bulunan İmamoğlu, 2024 yılında “İçiniz rahat mı, İstanbul’u son beş yılda depreme hazırladınız mı?” sorusuna “Beş yılda nasıl hazırlayayım, mümkün değil.” yanıtını verebilmiştir. Bu çelişkiler, yönetimin deprem gibi hayati bir konuda ne denli yetersiz ve duyarsız kaldığını gözler önüne seriyor.

Ekrem İmamoğlu için ne İstanbul’un olası bir depremi ne de halkın herhangi bir meselesi öncelik taşımıştır. Onun İBB koltuğuna oturduktan sonraki tek hedefi, CHP’yi ele geçirmek ve Cumhurbaşkanı olmaktı. Tüm çabası bu hayalin peşinde geçti. “Yolsuzluk, rüşvet ve terör” odaklı suçlamalarla batağa saplanmasının yegâne sebebi de bu hırsıdır. İBB’yi yönetememiş birinin Türkiye’yi yönetmesini savunanların akıl sağlığı, gerçekten tehlikeli bir boyuta ulaşmış durumda. Bu boyut, tedaviye dahi yanıt vermeyecek kadar vahimdir.

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Şimdi Ekrem bu depremde İstanbul da:))))
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Ekonomi Borsa İstanbul'da BIST 100 günün sonunda değer kaybetti

Borsa İstanbul'da BIST 100 günün sonunda değer kaybetti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 değer kaybederek 9.339,59 puandan tamamladı.

KAYNAK: AA

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,43 puan azalırken, toplam işlem hacmi 82,8 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,81, holding endeksi yüzde 0,47 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,27 ile inşaat, en çok kaybettiren bankacılık oldu.

Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da devam eden jeopolitik gerilimlerin uzun bir zamana yayılabileceği beklentisi ve enerji arz endişeleriyle karışık bir seyir öne çıkıyor.

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını yurt dışında ise ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti.

Fed'in yarın açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında politika faizini sabit tutmasına kesin gözüyle bakıldığını ifade eden analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sözle yönlendirmelerin yatırımcıların odağında bulunduğunu aktardı.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.200 seviyelerinin destek, 9.500 ve 9.600 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *