20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Ermenistan armalı provokasyon

Ermenistan armalı provokasyon

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ermenistan armalı provokasyon

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Türkiye’nin içinin hain kaynadığını yıllardır yaşanan bunca olaydan sonra sanırım hala anlamayan yoktur. Anlamayan da varsa zaten bu halleriyle ancak bu hainlere yol açmaktadır. Türkiye’yi, etnik ve toprak olarak bölmeye çalışanlar, Türk bayrağı ve İstiklal marşı alerjisi olanlar, tarihimizin büyüklerine düşmanlık edenler, başka ülkelerin ajanlık görevini üstlenenler, ülkemize düşmanlık edenlere Truva atı olanlar var. Var da var yani…

Geçtiğimiz günlerde spor alanından böyle bir örnek daha geldi.

TFF 2. Lig takımı Diyarbekirspor adını “Mezopotamya Spor Faaliyetleri” olarak değiştirmeye karar verdiğine ve yeni logosunu da her ne hikmetse Ermenistan’ın resmi arması üzerine tasarladığına dair iddialar ortaya atıldı. Yeni hazırlanan logo, Ermenistan’ın resmi armasıyla birebir aynı…

Diyarbekirspor ismini niçin Mezopotamya olarak değiştirirler ki? Hadi onu geçmiş uygarlıkların yaşadığı bölge adına değiştirdiniz diyelim. Ermenistan armasını sembol yapmak hangi akla hizmettir?

Türkiye Futbol Federasyonu altında faaliyet yürüten bir spor kulübü niçin Ermenistan armasını kendine sembol yapma ihtiyacı hisseder?

Yıllardır söylenen “Kürt maskesi kullanan bazı Ermeniler” varlığı böylelikle bir kez daha tartışılır oldu.

Terör örgütü PKK’nın ve siyasi uzantısı HDP’nin, Ermeni lobisiyle olan genetik bağını herkes biliyor. Diyarbekirspor ismini Mezopotamya, logosunu da Ermenistan’ın resmi logosu yapmaya kalkışanlar da sanırım HD(P)KK yapısıyla bağı olanlar ya da bu baskıyı yapanlardır. Bunun başka bir izahı yoktur.

Terör örgütü Asala’nın devamı olan PKK’nın, Türkiye’deki kadrosuyla beraber Ermeni ruhunu diri tutma çabasından başka bir fitne değildir bu.

Türk devletinin kararlı mücadelesiyle nefes alamayan terör örgütü PKK, Türkiye’deki uzantılarıyla kargaşa, kaos yaratmak ve fitne tohumlarını ekmek adına ancak böyle adımlar düşünebilmektedir. Ermenistan’dan iplerini tutanlara da “Biz ölmedik, hala buradayız” mesajı vermek istiyor sanırım.

Türkiye ve Azerbaycan karşısında askeri ve diplomatik olarak büyük kayıp veren Ermenistan,  bunları kullanarak Türkiye’den intikam alacağını sanmaktadır. Ermenistan ve onun hücresi PKK, böyle küçük şeylerle kendini tatmin etmeye çalışıyor ama bize göre “Sinek küçük ama mide bulandırır” tabirli bir durumdur.

TFF, Ermenistan resmi armasını logo yapmaya kalkanlara elbette izin vermeyecektir.

“Mezopotamya Spor Faaliyetleri” adı altında Ermeni armasıyla spor faaliyeti düşünenler varsa da onları Ermenistan’a postalamalıdır. Sportif hünerleri varsa Ermenistan’da Paşinyan’a sergilesinler… Bu işler bu kadar kolay olmamalı ve bu cesaretin temeli sorgulanmalıdır.

Bir Ermeni terör örgütü olan PKK’nın ve siyasi uzantısı HDP’nin spor, medya, sanat ve her türlü alanlardaki ilişkileri mercek altına alınmalıdır.  Son zamanda Merdağ Yanardağ’ın terörist başı Öcalan’ı övmesi ne ise, Diyarbekirspor’u Ermeni çehresine dönüştürmeye çalışanlar aynı yolun yolcusudur.

Zaten Amedspor’un terör örgütü PKK ilişkisi alenen ortadadır ve sicili oldukça kabarıktır.

Başyazım bitmek üzere iken Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Serkan Genç “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gururla Diyarbekirspor ismini taşımaya devam edeceğiz “Açıklamasını yaparak iddiaları yalanladı. Tepkiler sonrası mı yalanladı yoksa samimi bir açıklama mı bu? Bunu zaman gösterecektir.

Kulüp, o yeni logoyu kimin yaptırıp servis ettiğini ve bu provokasyonu kimin yaptığını ortaya çıkarmalıdır.

Belli ki birileri yoklama çekti ama göreceğiz. Ermeni arması ne iştir bakacağız? Çok şüpheli bir durum değil mi?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Yerlikaya: AFAD'dan 30 milyon lira ödenek aktarılacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya: AFAD'dan 30 milyon lira ödenek aktarılacak