19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı “Fiko burada mı? Online mı?”

“Fiko burada mı? Online mı?”

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Fiko burada mı? Online mı?”
KAYNAK: Haber Merkezi

Hayatım boyunca sarhoşluk veren hiçbir içkiyi içmedim. İçmeme yönünde tavsiyelerim olsa da içenin de özel hayatı ve kendi zevkidir ona da karışmam ama nefret ettiğim insanların başında alkol kullandıktan sonra araçla trafiğe çıkarak kendi hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atanlar, içki içtikten sonra sarhoşluğun etkisiyle ailesine, çevresine şiddet uygulayan, insanlıktan çıkanlar geliyor. Bu türlerden iğrenirim, nefret ederim. Bu türler bana çok zavallı görünür. Çünkü insanlık değerlerini sarhoş olunca tümden kaybediyorlar. 

İçkiyi yeni nesillere özendirmemek lazım. 

Alkol bağımlılığı gerçekten tehlikelidir. Yeni nesillerin sağlıklı zihin ve beden yapısını korumak için bu illetten onları uzak tutmalıyız. Yasalarımızda “Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere on sekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz” şeklinde bir kanun var. Türkiye'de alkollü içkilerin reklam ve promosyonunu yapmak 4250 sayılı Kanun'da 2013 senesinde yapılan değişiklikten itibaren yasak. 

Tüm bunları niye mi anlattım? 

CHP’nin emanetçi Genel Başkanı Özgür Özel’in son konuşmalarında sürekli içkiyi özendiren ve reklamını yapan cümlelerine yer vermesidir.

Özgür Özel gibi, milyonlarca kişiden sorumlu olan siyasetçiler kendini göstererek toplum içinde içki içmemeli ve sonra bu hallerini de "Merak ediyorsa bir duble rakı da içtim. Ben içki içtiğimi gizlemem.” şeklinde savunmak zorunda kalmamalıdır. Özgür Özel bununla da yetinmiyor, televizyonların canlı yayınladığı CHP mitinglerinde “CHP gelince 10 yılın sonunda bir litre rakı 140 TL” vaatlerinde bulunuyor.

Bunun özgürlüklerle, bunun kişinin özel hayatıyla alakası yok. Yasalarda bile içkiyi özendiren konuşmalar ve reklamlar yasak iken, vücuda verdiği zararlar bilimsel olarak kanıtlanmışken Özgür Özel sanki içki fabrikası kurmuş gibi içtiklerinin reklamını yapıyor, “Hazır olun bizim iktidarımızda daha çok içeceksiniz” der gibi özendirici propaganda yapıyor. Hem de bunu utanmadan televizyonların canlı yayınında söyledi. O canlı yayında kim bilir 18 yaş altı kaç tane gence de seslendi. Resmen yasaları da çiğnemiş oldu. Özgür Özel sen içiyorsan iç de niçin toplumu özendiriyorsun?

Özgür Özel’i dinlerken “İllegal Hayatlar” filmindeki “Fiko burada mı? Online mi?” diyerek içkisini yudumlamadan adım atmayan parti genel başkanı Mahsun gözümün önüne geliyor. Özgür Özel’de de aynı filmdeki Mahsun Başkan gibi her yol var. PKK’lıların elini öperken, bir bakmışsınız şehidimizin cenazesinde, şehit cenazesinden çıkıyor bir bakmışsınız PKK’nın siyasi uzantısı DEM Genel Merkezi’nde… Gündüz Atatürk ismini dilinden düşürmüyor, aynı günün akşamı PKK’lı sanatçılarla konserde… Eline her mikrofonu aldığında Cumhuriyet nutukları atıyor ama her nasılsa ittifak ortağı Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle oluyor… 

Yani tam hali filmdeki “Fiko burada mı? Online mı?” şeklindedir.

Özgür Özel her yönden toplumu, gençleri yanlış davranışlara yönlendirmekte, kötülüğü aşılamaktadır. Atatürk’e, Cumhuriyete, vatana ihanet, en belirgin özelliği haline geldiği gibi… Son zamanlarda da toplumu, gençleri alkole özendirecek propagandalar yapmaktadır. Özgür Özel, alkol bağımlılığı sağlığa zararlıdır. Sürekli içtiğin içkilerin reklamını yaparak, CHP iktidarında içki fiyatları için vaatler dağıtarak gençleri özendirme…

CHP’li yöneticiler artık “Fiko burada mı? Online mı?” yaşantısından ve özel yaşantılarını genele yayma huylarından vazgeçmelidir.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karısına kurşun yağdırıp öldüren adam, kayınbabası tarafından vuruldu

Karısına kurşun yağdırıp öldüren adam, kayınbabası tarafından vuruldu