22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı İstanbul Barosuna niye susuyorsunuz?

İstanbul Barosuna niye susuyorsunuz?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Barosuna niye susuyorsunuz?

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

İbrahim Özden Kaboğlu…

Eski CHP milletvekili, yeni İstanbul Baro Başkanı…

İbrahim Özden Kaboğlu, bildim bileli Türklük düşmanlığı yapar ve Türkiye’deki bölücü unsurları hukukçu maskesi altında tatmin etmeye çalışır. Anayasa içindeki Türklük vurguları kaldırılır, etnik fitneleri kaşıyacak düzenlemeler yapılırsa inanın dünyadaki en mutlu kişi o olacaktır.

İstanbul Baro Başkanının seçilir seçilmez ilk açıklaması Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir.” açıklaması olmuştur.

Hatırlayın, İbrahim Özden Kaboğlu CHP’de Anayasa Komisyonu Başkanı iken “2017’nin sonlarına doğru CHP’nin öncülüğünde 4 parti (CHP, HDP, İP, SP) arasında aylar süren bir çalışma yaptık.” açıklaması yapmıştı. Daha sonra ortaya çıkan belgeler, bilgiler bu 4 partinin Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunma hazırlığı yaptığını göstermişti. İbrahim Özden Kaboğlu yine bir açıklamasında “Millet İttifakı ve HDP kazanırsa o zaman yeni bir anayasa umudu doğacak. Bu bakımdan gerçekten kader ve temel bir oylamadır.” cümleleriyle seçim sonuçlarına dair umutlarından bahsediyordu.

İbrahim Özden Kaboğlu CHP’den çok DEM’e yakın biridir. DEM ile CHP arasında fark kalmadığı da bir gerçektir. İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerini de zaten CHP-DEM ittifakı belirlemiştir. İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerinden hemen sonra, terör örgütü PKK'yı öven marş ve müziklerle halay çekenlerin neye sevindiğini anlayabiliyorsunuz değil mi?

İstanbul Barosu emin olun her olayda terör örgütü PKK’nın sesi olacaktır. Baro Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu bol bol demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi hukuk nutukları atarak bu sesin meşrulaşmasını sağlamaya çalışacaktır. Bundan önce de bunu yaptığı gibi…

Peki, uçana, kaçana, koşana, düşene velhasıl her şeye yorum yapanlar, İstanbul Baro Başkanlığına seçilen İbrahim Özden Kaboğlu’nun “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir.” sözüne niye tepki gösteremiyorlar?

Nerdesin her olaya atlayan Kemal Kılıçdaroğlu?

Nerdesin düşük çenenle her olaya uzun uzun cümleler kuran Özgür Özel?

CHP’nin yazarı, yorumcusu, medyası neredesiniz? 

Cumhur ittifakı olunca ortalığı yıkanlar, söz konusu İstanbul Baro Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu’nun açıklamaları olunca adeta yer yarılıp içine mi girdiniz?

Hepsinin Atatürk, Cumhuriyet, Anayasa’nın ilk maddesi nutukları maskeden ibaret…

Ekrem İmamoğlu, İbrahim Özden Kaboğlu’nu kazandığı için ilk tebrik eden olmuştu. Ama medya Kaboğlu’nun sözünü sorunca eleştirmek zorunda kalmış…

Mansur Yavaş ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi alanında adaylık atmosferi oluşturmak için tribünlere oynayan tepkiler vermektedir. Eskiden dünya yıkılsa bu gibi konularda kılını kıpırdatmıyordu. Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan gibiler “Anayasa’nın ilk dört maddesi değişebilir, değiştireceğiz” dediğinde Mansur Yavaş’ın bir tepkisini gören olmuş muydu?

Geçmişte “Mali özerklikten yanayım. Yerel yönetimler özerkliğini öncelikle mali özerklik yaparak belirlersiniz” açıklamalarıyla PKK’nın taleplerine göz kırpmış Mansur Yavaş, günümüz şartlarında dediğim gibi tribünlere şov yapmaktadır. 

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hadi bir de 8 ay önce mahkemede “Türk devleti, anavatanım Kürdistan’ı işgal eden devlettir” deme alçaklığını göstermiş olan PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden genel başkanları Özgür Özel’i eleştirsin de görelim! Adaylık şansı azalır değil mi?

İbrahim Özden Kaboğlu’nu eleştirmek çok da maliyetli bir şey olmaz nasıl olsa değil mi?

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nijerya'da 32 kaçak petrol arıtma tesisi imha edildi

Nijerya'da 32 kaçak petrol arıtma tesisi imha edildi