20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Kandil'in kuyruğu mu oldunuz?

Kandil'in kuyruğu mu oldunuz?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kandil'in kuyruğu mu oldunuz?

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Dünyanın hiçbir yerinde ülkeyi yıkmaya çalışanlara, terör örgütlerine yardım edenlere yargı düzeninin ödül verdiğini göremezsiniz. Ama Türkiye’de, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruması gereken Anayasa Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışanları sürekli ödüllendiriyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye sahip çıkılacaksa AYM orada, PKK’lı Demirtaş’a sahip çıkılacaksa AYM orada, PKK’lı Osman Baydemir’e sahip çıkılacaksa AYM yine orada… Bu durumu sadece hukukla izah edemezsiniz. Bu durum olsa olsa hukuk katliamıdır. İdam cezası olan ülkelerde, bu bölücülüğü yapanlar idam edilirken, bizde de bunlar Anayasa Mahkemesi sayesinde sanki hukuk mağduruymuş gibi pazarlanıyor.

Kaç kez PKK’nın yardım ve yatakçısı HDP’ye, terörist Demirtaş’a ve benzerlerine sahip çıkan Anayasa Mahkemesi, HDP'nin hazine yardımına bloke konulması ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusunu reddederek yine bir skandala imza atmıştır.

Seçimlere dahi girmeyen, hakkında kapatma davası olan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye sahip çıkmak zaten Anayasa Mahkemesinden beklenen bir davranıştı, onlar da bizi şaşırtmadı.

Anayasa Mahkemesinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma konusunda bölücülerden ve teröristlerden yana ortaya koyduğu toleranslara tek tepki veren MHP Lideri Devlet Bahçeli olmaktadır.

“HDP'ye hazine yardımı konusunda” Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusunu reddeden Anayasa Mahkemesine "Cumhuriyet Başsavcısı’nın uyarılarını dikkate almayan bir Anayasa Mahkemesi, haddizatında yargı müessesesini dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Şu Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım." tepkisini gösteren ilk lider olmuştur.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi konusunda yıllardır yaptığı tüm uyarılar, tespitler, çağrılar bugün de onu haklı çıkarmıştır. MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaklaşık 3 yıl önce Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılması gerektiğini “Türkiye’nin demokratikleşme sürecini hızlandıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çelişmeyecek demokratik, etkin, adil, tartışmaların odağı olmaktan çıkarılmış bir “Yüce Mahkeme”, deyim yerindeyse bir “Divan-ı Ali” kurulması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.” sözleriyle ifade etmişti. Anayasa Mahkemesinin aldığı her garabet karar bu ifadenin ne kadar gerekli olduğunu göstermiştir.

Anayasa Mahkemesi, Kandil’in, HD(P)KK’nın, teröristlerin, vatan hainlerinin umut kaynağı olmaktan çıkarılmalıdır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım." tepkisi durumun vahametini göstermeye yetmektedir.

Türk devleti dağda PKK’ya nefes aldırmıyor ama şehirde Anayasa Mahkemesi PKK’ya oksijen oluyor. Bu durumu sorgulamak herkesin vazifesi değil mi?

Şehitten, gaziden yana olmayan, hukuk sistemi mi olur?

Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışanlara, el ve gönül uzatan hukuk sistemi mi olur?

Her kararda PKK’lıları sevindiren hukuk sistemi mi olur?

Böyle bir hukuk sistemi çarkı çeviren Anayasa Mahkemesinin olmasına da gerek yoktur.

Her şey bu kadar net ortadayken AYM hakkında anlaşılmayan ne var da MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi anlamak için kırk dereden su getiriyorsunuz?

Velhasıl bize Türkiye Cumhuriyeti’ni ve değer yargılarını koruyacak bir Anayasa Mahkemesi lazımdır. Belli ki, Anayasa Mahkemesinin ışıkları başkaları için yanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe açıklaması! 'Bu denklemin içinde olmayacağım'

Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe açıklaması! 'Bu denklemin içinde olmayacağım'