20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Öcalancı Merdan'ın korosu

Öcalancı Merdan'ın korosu

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öcalancı Merdan'ın korosu

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

CHP ve ittifak ortakları için “Seçim sonuçlarına bakıp, yaptıkları hatalardan, bulaştıkları ihanetlerden ders çıkarırlar” diye düşünmüştük ama zerre kadar ders almadıklarını görüyoruz. Kurban Bayramı’nda gündem, TELE1 ekranında terörist başı Öcalan’ı övdüğü için gözaltına alınan ve tutuklanan Merdan Yanardağ idi. O gündem devam etmekte…

Seçimi kaybetmesinin en büyük etkenlerden birisi olan, HD(P)KK ile işbirliği içindeki Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP’liler, yine teröristbaşı Öcalan’a sahip çıkan birini destekleyerek değişmeyeceklerini ve bu yoldan dönmeyeceklerini gösterdiler.

Merdan Yanardağ "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir" cümlelerini milyonların huzurunda rahatlıkla kurabiliyor ve CHP böyle birine sahip çıkmakta bir adım geri gitmiyor. HD(P)KK ile defalarca ittifak yapmış, Kandil’in topyekûn desteğini almış bir CHP’ye, yakışan ise zaten Merdan Yanardağ’a sahip çıkmaktı ve yine fıtratlarına uygun olanı yaptılar. Kılıçdaroğlu da teröristbaşı Öcalan’a ev hapsi istemiş biri olarak zaten kendinden beklenen davranış buydu.

Teröristbaşı Öcalan için Merdan Yanardağ ile aşağı-yukarı aynı cümleleri kurmuş kişileri, parti yöneticisi, milletvekili yapan; teröristbaşı Öcalan posterleri önünde pozları olan belediye başkan adaylarını destekleyen, teröristbaşı Öcalan’a ait kavramları parti programına koyan Akşener’in partisi de, Merdan Yanardağ’ın sözleri sonrası “hamamın namusunu kurtarmak için” ona karşı sistemli saldırıya geçmişlerdi ama o tutuklanınca ağız değiştirip şimdi tutuklanmasına tepki gösteriyorlar. PKK’ya karşı bir hassasiyetleri olmadığı zaten açık…

Merdan Yanardağ’ın sicili PKK’ya hizmet etmekle doludur. Takip ettiyseniz bilirsiniz, Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK’nın gazetesi Özgür Gündem’de Yazı İşleri Müdürlüğü yapmış birisidir. Bazı şuursuzlar, bu geçmişine rağmen onu Atatürkçü, vatansever ve Cumhuriyet aşığı olarak pazarlıyor ve savunuyor. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, parçalamak ve yıkmak isteyen terör örgütü PKK’ya hizmet eden birisi nasıl bu sıfatlarla savunuluyor akıl alacak gibi değil…

1990’lı yılların başında PKK’nın propagandasını yapan, teröristbaşı Öcalan’ı öven, manşetler atan Merdan Yanardağ, yıl 2023’de de yine teröristbaşı Öcalan’ın öven durumundaysa onun ruhu ve bedeni “PKK’laşma çizgisini” koruyor demektir.

Hükümetin terör örgütü PKK ile mücadelesi, 15 Temmuz 2016 sonrası doğrudur ve sonuç alma noktasındadır. Terör örgütü PKK ve uzantılarına kim sahip çıkarsa çıksın asla cezasız kalmamalıdır.

CHP ve ortaklarının son yıllardaki en büyük misyonu Türkiye’deki hainleri bünyesinde muhafaza ederek, sahip çıkarak deşifre etmesidir. Türk devletinin ve hükümetin bu açıdan mücadelesi kolaydır. CHP merkezli “Fondaş TELE1’in” sahibi Merdan Yanardağ da bu sayede Türk devletinin haine dokunma muhataplığından nasibini almıştır. Meselenin özeti budur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cezayir'de üniversitelerde Fransızcanın yerini İngilizce alacak

Cezayir'de üniversitelerde Fransızcanın yerini İngilizce alacak