19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Yavaş yavaş CHP’den de ikileyecek!

Yavaş yavaş CHP’den de ikileyecek!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yavaş yavaş CHP’den de ikileyecek!
KAYNAK: Haber Merkezi

Oda TVde Bir değil birkaç medya organının gündemi: Mansur Yavaş CHP'ye veda mı etti...” başlıklı haberi görünce aklıma direkt Mansur Yavaş’ın 2013 yılında MHPden CHPye geçtiğinde söylediği Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir.”  sözleri geldi. MHPden geçtiğinde 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak” (ANAP, BBP, MHP) diyen Mansur Yavaş, siyasi menfaati için 11 yıllık CHP kimliğini de geride bırakabilir. Yarın “çadırı şuraya kuracaksın” talimatını aldığında kendine yeni bir siyasi adres bulacağı malumdur.

Mansur Yavaş, CHP içinde Ekrem İmamoğlunu aşamayacağını gördüğü ve hissettiği için şimdiden CHPden ayrılma zeminini oluşturmaya çalışıyor. Son zamanlarda sık sık DEMe mesafe koyalım” demesi bunun en güçlü adımıdır çünkü bırak mesafeyi CHP-DEM iç içe geçmiş partilerdir. CHPye bakınca DEMi, DEMe bakınca CHPyi gördüğümüze göre, Mansur Yavaş bugüne kadar bu çarkın dönüşünü menfaatleri için sadece izlemiş demektir.

CHPye DEMe mesafe koyalım” çağrısını yapan Mansur Yavaş, 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde ve 2023 Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığı konuşulurken bu mesafeyi niçin kendisi koymamıştır?

Ankaranın tüm meseleleri çözüm beklerken kendisi meselelerle ilgilenmek yerine, şu an yanındaki avanelerinin gazıyla tek yaptığı iş Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanmaktır. Ankaranın çok büyük trafik problemi var ve ona yaklaşımı Ben hep şunu iddia ediyorum beni cahillikle suçluyorlar, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar sıkışır” şeklinde olan Mansur Yavaş, kendisinin sahip olduğu bu zekâ seviyesiyle Cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazırlık yapıyor düşünün hali…

Mansur Yavaş, ABBnin imkanlarını Ankara halkına hizmet için değil, Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için kullandığı aşikar... 2019 yılından sonra ilk dönemini hizmetsiz kapatan Mansur Yavaş, ikinci döneminde de aynı tembelliğini korumaktadır. ABB Başkanı iken bir tane hizmet başarısı oluşturamamış birinin Cumhurbaşkanlığı hevesi de Türkiyedeki bir vasatlık örneğidir.

Mansur Yavaş, CHPden Cumhurbaşkanı adayı olabilse oh ne ala” diyecek ama Ekrem İmamoğlu engelini aşamayacağını biliyor. Ekrem İmamoğlu’nun yandaş medyasının yerel seçimler öncesi Mansur Yavaş PKKlı birine ihale verdi”, ABBde vurgun” başlıklı haberleri yarın iş kızışmaya başladığında hangi noktalara geleceğini kestirmek zor olmasa gerek… Bizler, belki bu yazılarla, Ekrem İmamoğlunun ve Mansur Yavaş’ın ortada seçim yokken, belediye başkanlığı yapmayı bırakıp tüm mesailerini Cumhurbaşkanı adaylığına sevk etme oyunlarına düşmüş gibi görünüyoruz. Fakat bizim derdimiz bu oyunu bozmaktadır. Bunların belediye başkanlığı yapmayarak Ankara ve İstanbul halkını hizmetsiz bıraktığını ve sadece kendi ikballeri peşinde koştuklarını herkese göstermeye çalışıyoruz. Bizi taraf olmakla suçlayıp, Ekrem İmamoğlunun ve Mansur Yavaş’ın hizmet yaptığını ifade eden varsa, bu konuda CHPli yazarlarında Hizmet yapmıyorlar” eleştirilerine göz atması yerinde olacaktır.

6lı masa zamanında da Türkiye yıllarca Kim Cumhurbaşkanı adayı olacak?” diye meşgul edilmişti. Şimdi de Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ikilisi üzerinden benzer tartışmalar yaratarak Türkiyeyi oyalamaya çalışıyorlar. Bu iki hizmet çapsızına önce belediye başkanlıklarını yapmaları söylenmelidir.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya Hasta Güvenliği Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı?

Dünya Hasta Güvenliği Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı?