20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Beslenme Ve Diyet Bu sırları sadece aşçılar biliyor! Tavuk pişirme yöntemleri

Bu sırları sadece aşçılar biliyor! Tavuk pişirme yöntemleri

Tabii, tavuk pişirirken işinizi kolaylaştıracak ve yemeklerinizin lezzetini artıracak ipuçları bulunuyor. Bu öneriler ile tavuk yemeklerinizin hem daha kolay hem de daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu sırları sadece aşçılar biliyor! Tavuk pişirme yöntemleri

Yağsız bir protein kaynağı olan tavuk eti, özellikle diyet dönemlerinde sıklıkla tüketiliyor. Peki, tavuk pişirirken hem işinizi kolaylaştıracak hem de yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlayacak ipuçlarını öğrenmek istemez misiniz?

Öncelikle tavuğu almadan önce nasıl pişireceğinizi belirleyin. Eğer fırında pişirecekseniz yağlı bir tavuk almanız gerekir. Bu sayede tavuğunuz kurumaz. Eğer tencerede pişirecekseniz yağsız olmasına özen gösterin.

Tavuklarınızı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz hem daha nemli hem de daha lezzetli olacaktır. Bu işlemi özellikle fırında pişireceğiniz tavuklarınıza uygulayın. Tuzlu sudan çıkardıktan sonra yağ ve baharatlarla her zamanki gibi marine edebilirsiniz.

Aynı şeyi tavukları kuru tuzla kaplayarak da yapabilirsiniz. Tuzlu suyla aynı sonucu elde edersiniz ancak daha az uğraştıracaktır.

Tavuk kanat pişirirken, etlerinizi yağa atmadan önce tuz ve karbonata güzelce bulamak da tavuğun fazla nemini alır, kabuğunun çıtır çıtır olmasını sağlar.

Her derde deva yoğurt, tavuk pişirirken de en büyük yardımcınızdır. İçindeki laktik asit sayesinde proteini parçalar, yumuşatır ve soslarla, baharatlarla lezzetlendirilmeye hazır hale getirir.

Tavuğu sütün içinde pişirmek de bir başka yoldur. Baharatlarla tatlandırılmış sütün içinde pişirdiğiniz tavuk yumuşacık olur. Üstelik süt pişince tavuğu kaplayarak muhteşem bir sos etkisi yapar.

Tavuğu fırında pişirecekseniz, fırına atmadan önce üzerine mayonez sürerseniz, içindeki yağ sayesinde çıtır çıtır bir tavuk elde edersiniz. Üstelik mayonezin kıvamı nedeniyle birden fazla kez tatbik etmenize de gerek kalmaz, tek bir kez sürmek yeterlidir.

Tavuk etinin güzel kokmasını istiyorsanız, tavuğu pişirmeden önce yarım limon ile ovalayın. Ovaladığınız limonun kabuklarını rendeleyin ve tavuğun içine ve üzerine koyun. Farklı lezzetler arıyorsanız mutlaka bunu deneyin.

Tavuğunuzun kızarmış olmasını istiyorsanız üzerine limon suyu sürün. Limon tavuğunuzun pişerken nar gibi kızarmasına yardımcı olur.
Göğüs etini düdüklü tencerede pişirirseniz, pişirme süresini 8 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Bu metot, dondurulmuş tavukta da işe yarar. Ancak tavuğunuz dondurulmuşsa 10 dakika pişirmeniz gerekir. Üstelik tencereye atmadan önce buzunu çözdürmenize de gerek kalmaz.

Tavuğu fırında bütün halde pişirirken yağlamak yerine, delikli bir bezi tereyağına batırıp tavuğunuzun üzerine örtün. Böylece güzelce kızarmış ve çıtır çıtır bir tavuk elde edersiniz.

Tavuğun derisinin çıtır çıtır olması için etlerinizi soğuk tavaya koyun ve pişirmeye başlayın. Böylece hem tavuk hem tava aynı anda ısınacak ve yağlar yavaş yavaş eriyecektir. Ancak tavukları tavaya koymadan derisini birkaç kez delmeyi unutmayın.

Tavuğu fırında pişirirken sırtındaki kemiği çıkarır ve düzleştirirseniz, çok daha kısa sürede piştiğini görebilirsiniz. Bu işlem aynı şekilde ızgarada pişirmeyi de kolaylaştıracaktır.

Izgara tavuk yemek istiyor ancak ateşle uğraşmak istemiyorsanız, tost makinesi de aynı işi görecektir. Özellikle kemiksiz göğüs eti tost makinesinde çok güzel olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mourinho: Fenerbahçe'ye gelme kararımdan dolayı mutluyum

Mourinho: Fenerbahçe'ye gelme kararımdan dolayı mutluyum