26 Ekim 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Beslenme Ve Diyet Dünyanın en kötü kokan ve en kötü tada sahip 5 meyvesi

Dünyanın en kötü kokan ve en kötü tada sahip 5 meyvesi

Meyve tanımıyla genellikle lezzetli ve ferahlatıcı besinler akla gelirken, dünyada bazı meyveler bulunmaktadır ki kokuları ve tatlarıyla oldukça rahatsız edicidir. Dünya genelinde birçok lezzetli meyve bulunmasına rağmen, en kötü kokulu ve en kötü tada sahip olan meyveler de merak konusudur. İşte dünyanın en kötü meyveleri...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın en kötü kokan ve en kötü tada sahip 5 meyvesi

Meyve, sağlıklı bir yaşam tarzının vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilir; ancak bazı meyveler, kötü kokuları ve tatlarıyla bu algıyı sarsabilir. Özellikle tropikal iklimlerde yetişen öyle meyve çeşitleri var ki insan yemeden önce 10 kez düşünmeli. Öyle ki bir meyve kötü kokusu yüzünden uçağın inmesine bile neden olmuştu. Peki dünyanın en kötü kokan ve en kötü tada sahip olan meyveleri hangileri? İşte detaylar...

Durian

“Meyvelerin kralı" olarak bilinse de, kötü kokusu nedeniyle birçok kişi tarafından sevilmez. Özellikle Asya'da yaygın olan bu meyve, dışarıdan oldukça sert bir kabuğa sahipken, iç kısmında yumuşak bir doku barındırır. oldukça sert ve keskin bir kokuya sahip olan Durian meyvesinin Çin’de bazı otellere girişi yasak. Çürümüş soğan veya hafif çürümüş bir et gibi ağır bir kokuya benzeyen bu meyvenin tadı ise, oldukça tatlı ve kremsi olsa da, bu tat bazıları için bozulmuş bir lezzet hissi verebilir.

Soursop

Dışı dikenli ve yeşil olan bu meyve, içeriğinde tatlı ve ekşi bir tat barındırır. Ancak, birçok kişi için bu meyvenin tadı, hafif acı bir hisle birleşerek hoş olmayan bir deneyime neden olur . Ayrıca, soursop'un kesildiğinde yayılan kokusu, bazı insanları rahatsız edebilir.

Jackfruit

Bu meyve, oldukça büyük ve dikkat çekici bir görünüme sahiptir. İç kısmı tatlı ve tropik bir tat sunsa da, kesildiğinde yayılan kokusu birçok kişi için dayanılmaz olabilir. Bazı insanlar bu meyvenin tadını beğense de birçok kişi kokusu nedeniyle çoğu zaman bu meyveyi tercih etmiyor.

Bitter Melon

Dış yüzeyi oldukça çirkin ve buruşuk olan bu meyve, acı tadıyla bilinir. Birçok kültürde şifa kaynağı olarak kullanılsa da, tadı oldukça rahatsız edicidir. Ayrıca, kötü bir koku yayabilir, bu da onu daha da istenmeyen hale getirir.

Medlar Meyvesi

Olgunlaştığında, oldukça çürük bir koku yayar ve tadı ekşi ve metalik bir his bırakır. Özellikle olgunlaşmadan önce yenildiğinde, birçok kişi için oldukça rahatsız edici bir deneyim sunar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Beko EuroLeague'de 2. mağlubiyetini aldı

Fenerbahçe Beko EuroLeague'de 2. mağlubiyetini aldı