20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Bakan Kacır'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması: Hasımlarımız Türk milletinden korkabilirler

Bakan Kacır'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması: Hasımlarımız Türk milletinden korkabilirler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Savunma Sanayii İcra Komitesinin akabinde dünyaya duyurduğumuz 'Çelik Kubbe' hava savunma sistemimizle dost düşman bütün dünyaya mesaj vereceğiz. Dostlarımız itimat içinde olsunlar, huzur içinde olsunlar, güven içinde olsunlar. Hasımlarımız endişe görebilir, Türk milletinden korkabilirler." açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kacır'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması: Hasımlarımız Türk milletinden korkabilirler

Bakan Kacır, Balıkesir Öğretmenevi'nde Balıkesir Engelsiz Düşler Ailesi ve Ritim Ailesi gösterisini izlemesinin ardından AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Milli Teknoloji Hamlesinin önemini vurguladı.

Milli teknolojinin Türkiye'nin tam bağımsız olmasının adı olduğunu belirten Kacır, şöyle devam etti:

"Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna savunma sanayi ile başladık çünkü savunma sanayinde millileşme Türkiye için bir tercih değil mutlak bir zorunluluktur. Terör saldırılarıyla millet olarak çok sayıda evlatlarımızı şehit verdik, gördük ve anladık ki ancak savunma sanayinde millileşmeyi sağlarsak o zaman bu ülkede terörü yok etme imkanına sahip olacağız. Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin evlatlarının alın terine, akıl terine güvendi, önlerindeki engelleri tek tek kaldırdı, yeri geldi dünyaya meydan okudu, işte o zaman Türk milletinin öz evlatları Bayraktar'la, AKINCI'yla, ANKA'yla, AKSUNGUR'la, HÜRKUŞ'la, HÜRJET'le, KIZILELMA'yla, KAAN'la Türk'ün imzasını gökyüzüne attılar."

Kacır, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlattığı Milli Teknoloji Hamlesinin, ülkenin önündeki engelleri kaldırdığını vurguladı.

Sadece hava araçlarında değil, roket sistemlerinde, füzelerde, GÖKDOĞAN'la, BOZDOĞAN'la, SOM'la, ATMACA'yla, uzaya gönderilen milli uydularla, İMECE'yle, TÜRKSAT 6A ile adeta tarih yazdıklarını, yazmaya devam edeceklerini vurgulayan Kacır, "Önümüzdeki dönemde kara araçlarında, MİLGEM projeleriyle deniz araçlarında, TCG ANADOLU gibi uçak gemilerini yerli ve milli olarak üreterek ve geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Savunma Sanayii İcra Komitesinin akabinde dünyaya duyurduğumuz 'Çelik Kubbe' hava savunma sistemimizle dost düşman bütün dünyaya mesaj vereceğiz. Dostlarımız itimat içinde olsunlar, huzur içinde olsunlar, güven içinde olsunlar. Hasımlarımız endişe görebilir, Türk milletinden korkabilirler." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Olimpiyatlar ne zaman bitecek? 2028 - 2032 Olimpiyat Oyunları nerede olacak?

Olimpiyatlar ne zaman bitecek? 2028 - 2032 Olimpiyat Oyunları nerede olacak?