Türkgün Bilim Teknoloji Gökbey'in 3'üncü prototipinde testler başladı

Gökbey'in 3'üncü prototipinde testler başladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Gökbey Helikopteri'nin 3'üncü prototipinde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) verilen özel uçuş izni kapsamında testler başladı.

TUSAŞ tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve sertifikasyon test faaliyetleri devam eden Gökbey Helikopteri'nin 3'üncü prototipi, SHGM tarafından verilen özel izinle ilk uçuşunu 27 Haziran'da başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Sertifikasyon testleri hızlanacak

SHGM ve TUSAŞ uzmanlarından oluşturulan farklı disiplindeki 13 sertifikasyon panelinin değerlendirmesi neticesinde, ulusal ve uluslararası gereklilikler göz önünde bulundurulmak suretiyle sertifikasyon şartnamelerine uygun olarak tasarlanan "Gökbey Özgün Helikopteri Özel Uçuş İzni" SHGM tarafından yayımlandı.

Yaklaşık 40 dakika süren bu uçuşla beraber uçuş test faaliyetlerine yeni prototip dahil edildi. Bu prototipin devreye alınmasıyla sertifikasyon testleri hızlandırılacak.

Birçok görevi başarıyla gerçekleştirebilecek

Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla özgün helikopter geliştirme görevi verilen TUSAŞ tarafından yürütülen Gökbey Özgün Helikopter Programı kapsamında, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarımları ve üretimleri de tamamen milli kaynaklar kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece/gündüz ve aletli/görerek uçuş yapılmasını mümkün kılan, farklı meteorolojik koşullarda etkin faaliyet gösterebilecek şekilde tasarımı ve testleri yapılan Gökbey Helikopteri'nin taşıma, VIP, kargo, pilot eğitimi, hava ambulans, arama-kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini başarıyla gerçekleştirebileceği değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Göztepe, Süper Lig’deki Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

Göztepe, Süper Lig’deki Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

Göztepe, Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Stanimir Stoilov yönetimindeki idmanda taktik ağırlıklı çalışmalar yapıldı.

MUHABİR: Ali Öncü

Süper Lig’in 37. haftasında sahasında Galatasaray’ı konuk edecek olan Göztepe, karşılaşma öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Stanimir Stoilov yönetiminde Adnan Süvari Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri ve orta şut organizasyonlarının ardından yapılan taktik çalışmalarla sona erdi.

Göztepe ile Galatasaray arasındaki mücadele, yarın saat 19.00’da Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak. İzmir temsilcisi, güçlü rakibi karşısında sahadan puanla ayrılmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *