Türkgün Bilim Teknoloji Milli Muharip Uçak'ta yeni gelişme

Milli Muharip Uçak'ta yeni gelişme

TUSAŞ ana yükleniciliğinde yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) Programı kapsamında, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayrılan devlet bütçesi açıklandı.      

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında Milli Muharip Uçak Programı’na değindi. Kotil, Milli Muharip Uçak’ın geliştirme sürecine devlet bütçesinden 1.3 milyar ABD doları ayrıldığını, isminin ise Cumhurbaşkanı öncülüğünde prototip üretiminden sonra verileceğini belirtti.

Ayrıca Kotil, Milli Muharip Uçak için gerekli test yapılarının kurulumunun devam ettiğini ve hangarının inşa faaliyetlerinin de bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

Milli Muharip Uçak
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak envanterden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan modern uçakların üretilmesi amaçlanmaktadır.

Milli Muharip Uçak kapsamında üretilecek olan uçakların, sınıfındaki diğer 5. Nesil uçaklar gibi düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık gibi teknolojilere sahip olmaları hedefleniyor. Bu kapsamda MMU; 2023 yılında hangardan çıkacak, 2026 yılında ilk uçuşunu yapacak ve 2030’dan itibaren envantere alınacaktır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini tesis etmeye devam ediyoruz

Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini tesis etmeye devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kararlılıkla uyguladığımız ekonomi programımız sayesinde dezenflasyon sürecini tesis etmeye devam ediyoruz" dedi.

MUHABİR: Burhan Tural

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından nisan ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kararlılıkla uyguladıkları ekonomi programı sayesinde dezenflasyon sürecini tesis etmeye devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Tüketici enflasyonu nisan ayında yıllık yüzde 37,9 seviyesine gerileyerek, dezenflasyonun başladığı 2024 yılı haziran ayından bu yana 37,6 puan ile kesintisiz düşüşünü sürdürmektedir. Nisan ayında gıda grubunda işlenmemiş gıda fiyat artışlarında belirgin düşüş görülürken, kira enflasyonu oranında gerileme yılın başından bu yana devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz, şöyle devam etti;

Yurt içi üretici fiyatları nisan ayında yüzde 2,8 oranında artmış, yıllık enflasyon 2024 yılı haziran ayından bu yana 35,2 puan düşerek yüzde 22,5 olarak gerçekleşmiştir. Üretici enflasyonunda gözlenen görece düşük seyir, tüketici fiyatlarını da olumlu yönde etkilemektedir.

Güçlü koordinasyonla hayata geçirdiğimiz program ile enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Belirsizliklerin artış gösterdiği küresel ortamda, siyasi istikrar ve öngörülebilirlik ile göreli performansımızı yükselteceğiz. Amacımız ekonomimizi istikrar içinde büyütmek, toplumsal refah seviyemizi kalıcı şekilde yükseltmektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *