Türkgün Bilim Teknoloji MSB duyurdu: Atmaca mermisinin ilk atışı başarıyla icra edildi

MSB duyurdu: Atmaca mermisinin ilk atışı başarıyla icra edildi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Milli imkanlarla geliştirilen taarruz güdümlü Atmaca mermisinin TCG Kınalıada Korvetinden harp başlıklı ilk atışı başarıyla icra edildi" denildi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Millî imkânlarla geliştirilen satıhtan satıha taarruz güdümlü mermisi ATMACA’nın TCG KINALIADA korvetinden harp başlıklı ilk atışı Karadeniz’de başarı ile icra edildi."

 

 Teslimatlar bu yıl başlıyor
Seri üretim sürecinin başladığı Türkiye’nin ilk deniz füzesi olarak da bilinen Atmaca'da ilk teslimatlar çok yakında başlıyor. Savunma uzmanlarının Ege ve Akdeniz’de yeni bir sayfa açılacağını belirttiği füze ile 250 km uzaktaki hedefler vurulabilecek. Savaş gemilerindeki Harpoon Füze Sistemi'nin yerini alacak Atmaca'da seyir halindeyken hedef güncellenebilirken dik açı ile gemiye dalış ile hedef de küçültülebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Veliaht Prens, İran Cumhurbaşkanı ile görüştü!

Veliaht Prens, İran Cumhurbaşkanı ile görüştü!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüştüğü ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını kınadığı belirtildi.

KAYNAK: AA

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Bin Selman, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Görüşmenin başında İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınları için başsağlığı dileğinde bulunan Bin Selman, İsrail'in, İran'ın egemenliği ve güvenliğine zarar veren ve uluslararası yasa ve normları ihlal eden saldırılarını kınadı.

Bu saldırıların, krizi çözmek için devam eden diyaloğu baltaladığını, gerginliğin azaltılmasını ve diplomatik çözümler bulunmasını amaçlayan çalışmaları engellediğini kaydeden Bin Selman, anlaşmazlıkların çözümünde güç kullanılmaması ve diyalog yolunun benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Pezeşkiyan ise İsrail'in saldırganlığını kınayan duruşundan ötürü Bin Selman'a teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *