19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Selçuk Bayraktar duyurdu! Starlink'e Türk rakip geliyor

Selçuk Bayraktar duyurdu! Starlink'e Türk rakip geliyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, son projeleri olan alçak yörünge uydu takımını duyurdu. Bayraktar, projenin hazır olduğunu ve fırlatmaya hazır iki uydu bulunduğunu belirtti. Hedeflerinin ise toplamda 100 uydu fırlatmak olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Bayraktar duyurdu! Starlink'e Türk rakip geliyor
KAYNAK: TRT Haber

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 'milli GPS' için Musk'ın Starlink projesinde olduğu gibi alçak yörüngeye uydu takımı göndereceklerini açıkladı.

Bayraktar, küresel konumlama sistemi oluşturmak üzere alçak yörünge uydu takımı fırlatılacağını belirterek, "Küresel konumlama sistemimizin olması; egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik" dedi.

TRT Haber'in canlı yayınında konuşan Bayraktar, Fergani Uzay şirketinin yürüttüğü projenin detaylarını paylaştı.

Proje kapsamında şu ana kadar iki uydunun inşa edildiğini belirten Bayraktar, nihai hedefin yaklaşık 100 uydudan oluşan bir sistem kurmak olduğunu vurguladı.

Bayraktar, "Aslında atışı ertelendi. Biz hazırdık, iki uydumuzu inşa ettik. 100 kadar uydu olacak. Bu uydu takımı ve yeni nesil küresel konumlama sistemi olacak. Bu da bir anlamda bizim göklerdeki bağımsızlığımız. Küresel konumlama sistemimizin olması; egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik" dedi.


Projenin Milli Uzay Programı kapsamında olduğuna vurgu yapan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: Bu sistemler için gerekli finansal kaynağı insansız hava araçlarımızdan elde ettiğimiz gelirle yapıyoruz. İş, beyinlerde ve gönüllerde bitiyor. Yapılan işlerin bir anlamda vücut bulması, milletimizde de özgüven uyandırdı. Artık 'biz yapamayız' duygusu ortadan kalktı. Artık 'biz nasıl yaparız, dünyada nasıl lider oluruz' üzerine tartışmalar dönüyor.

MUSK'IN DEV PROJESİ STARLİNK

Starlink, küresel internet kapsama alanı sağlamayı amaçlayan uydu takımyıldızı sistemi olarak biliniyor. Elon Musk'un şirketi SpaceX girişimi olan Starlink, yüksek hızlı internet hizmetleri sağlamak için alçak dünya yörüngesindeki uydulardan oluşuyor.

Starlink, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve şiddetli yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli deprem ile tekrar gündeme geldi. Starlink takımyıldızındaki her uydu 260 kg ağırlığında bulunuyor. Starlink'in çalışan 6290 uydusu bulunuyor.

Yorumlar
S
Serikli 2 gün önce
Allah yolunuzu, bahtınız açık etsin.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
MasterChef Nigar kimdir, kaç yaşında? MasterChef Nigar nereli?

MasterChef Nigar kimdir, kaç yaşında? MasterChef Nigar nereli?