Türkgün Bilim Teknoloji TSK’ya 11 adet KALKAN II

TSK’ya 11 adet KALKAN II

Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN arasında 2016 yılında imzalanan Yeni Nesil Hava Savunma Erken İkaz Radarı (KALKAN-II) Tedarik Sözleşmesi kapsamında toplam 11 adet sistemin kabulü tamamlandı.

KALKAN II Hava Savunma Radarı – HBT Projesi, ASELSAN REHİS Sektör Başkanlığı tarafından yürütülen KALKAN-II Hava Savunma Radarı Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan X-Bant Çok Kanallı RF Döner Eklem ve Dalga Kılavuzu biriminin tasarımı ve üretimini kapsamaktadır. Proje süresince teslim edilecek olan 19 adet birimden 11 adedinin teslimatı gerçekleştirildi.

KALKAN-II, orta irtifa hava hedeflerinin 3 boyutta doğru ve hızlı tespit ve teşhisini yapan bir mobil arama ve takip radarıdır. KALKAN-II, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Erken İkaz Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS)’nin ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-O)’nin ana arama radarı olarak kullanılmaktadır.

Çok huzmeli ve faz dizili elektronik taramalı anteni ile üs, liman, fabrika ve benzeri kritik bölgeleri koruma uygulamaları için kendi başına veya komuta kontrol sistemleri ile kullanıma uygun yapıdadır.

Sistem, araç ve sensör grubundan oluşmaktadır. Sensör grubu römork üzerine monteli olup, araç ile çekilerek harekat bölgesine intikali gerçekleşmektedir. Operatör, araç içerisinde veya uzak komuta özelliği sayesinde araçtan ve sensörden uzakta çalışmasını sürdürebilmektedir.

KALKAN-II Radar Sistemi, doğrudan taarruz edilen satıhtaki unsurların güvenliğini sağlamaya yönelik olarak, nokta ve bölge hava savunma icrası amacıyla düşman hava tehdit unsurlarının alçak ve orta irtifa hava savunma katmanında üç boyutta tespiti, takibi, sabit ve döner kanatlı olarak sınıflandırılmasını ve dost kuvvet teşhisini yapmak için geliştirilen 2008 yılından bu yana yurdun birçok noktasında görev yapan KALKAN Hava Savunma Radarının performans özellikleri artırılan bazı kritik birimleri yerlileştirilerek yeni nesil ürünlerle değiştirilen müşteri istekleri doğrultusunda konfigürasyonunda değişiklikler yapılan hava savunma radar sistemidir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem AK Partili Kaya'dan 15 Temmuz gazisinin ailesini ziyaret

AK Partili Kaya'dan 15 Temmuz gazisinin ailesini ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gazisi Mehmet Sarıgül'ün vefatı sonrası ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Sarıgül, darbe girişiminde yaralanmış, sonrasında akciğer kanserine yenik düşmüştü.

KAYNAK: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla hayatını kaybeden 15 Temmuz gazisi Mehmet Sarıgül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde vurularak yaralanan Sarıgül, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle 59 yaşında vefat etti.

Kaya, önceki gün toprağa verilen Sarıgül'ün Ataşehir'de oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Aileye başsağlığı dileyen Kaya, Mehmet Sarıgül'ün eşi Mahi Sarıgül, oğlu Ahmet Sarıgül ve diğer aile fertleriyle bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı.

Babasının vurulma anını anlattı

Ahmet Sarıgül, darbe girişimini öğrendiklerinde, Cumhurbaşkanı'nın çağrısından önce babasıyla köprüye ilk çıkanlardan olduklarını söyledi.

Sarıgül, "Köprüyü kapattıklarını duyduğumuzda arabayı bir yerde bırakıp köprüye doğru yürüdük. Karşılaştığımız kişiler, 'Ateş ediyorlar, gitmeyin vurulursunuz.' dediler. Babam, 'Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz, vatanımız için her şeyi yapma günü.' diyerek beni cesaretlendirdi.'' dedi.

FETÖ'cü hainler tarafından daha sonra köprüde yaylım ateşi açıldığını anlatan Sarıgül, "O hengamede babamı kaybettim. Daha sonra beni arayarak babamın vurulduğunu söylediler. Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğünü duyunca oraya gittim. Sedyede yatarken bana, 'FETÖ'cü hainleri bertaraf edebildik mi?' diye sordu. Aklında sadece vatanı, devleti vardı.'' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *