20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji TSK’ya 11 adet KALKAN II

TSK’ya 11 adet KALKAN II

Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN arasında 2016 yılında imzalanan Yeni Nesil Hava Savunma Erken İkaz Radarı (KALKAN-II) Tedarik Sözleşmesi kapsamında toplam 11 adet sistemin kabulü tamamlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TSK’ya 11 adet KALKAN II

KALKAN II Hava Savunma Radarı – HBT Projesi, ASELSAN REHİS Sektör Başkanlığı tarafından yürütülen KALKAN-II Hava Savunma Radarı Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan X-Bant Çok Kanallı RF Döner Eklem ve Dalga Kılavuzu biriminin tasarımı ve üretimini kapsamaktadır. Proje süresince teslim edilecek olan 19 adet birimden 11 adedinin teslimatı gerçekleştirildi.

KALKAN-II, orta irtifa hava hedeflerinin 3 boyutta doğru ve hızlı tespit ve teşhisini yapan bir mobil arama ve takip radarıdır. KALKAN-II, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Erken İkaz Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS)’nin ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-O)’nin ana arama radarı olarak kullanılmaktadır.

Çok huzmeli ve faz dizili elektronik taramalı anteni ile üs, liman, fabrika ve benzeri kritik bölgeleri koruma uygulamaları için kendi başına veya komuta kontrol sistemleri ile kullanıma uygun yapıdadır.

Sistem, araç ve sensör grubundan oluşmaktadır. Sensör grubu römork üzerine monteli olup, araç ile çekilerek harekat bölgesine intikali gerçekleşmektedir. Operatör, araç içerisinde veya uzak komuta özelliği sayesinde araçtan ve sensörden uzakta çalışmasını sürdürebilmektedir.

KALKAN-II Radar Sistemi, doğrudan taarruz edilen satıhtaki unsurların güvenliğini sağlamaya yönelik olarak, nokta ve bölge hava savunma icrası amacıyla düşman hava tehdit unsurlarının alçak ve orta irtifa hava savunma katmanında üç boyutta tespiti, takibi, sabit ve döner kanatlı olarak sınıflandırılmasını ve dost kuvvet teşhisini yapmak için geliştirilen 2008 yılından bu yana yurdun birçok noktasında görev yapan KALKAN Hava Savunma Radarının performans özellikleri artırılan bazı kritik birimleri yerlileştirilerek yeni nesil ürünlerle değiştirilen müşteri istekleri doğrultusunda konfigürasyonunda değişiklikler yapılan hava savunma radar sistemidir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'İktidarda kalabilmek için katliam yapmaya çalıştı'

'İktidarda kalabilmek için katliam yapmaya çalıştı'