Türkgün Bilim Teknoloji ULAQ'ta müthiş gelişme!

ULAQ'ta müthiş gelişme!

Geçtiğimiz Ocak ayında denize indirilen Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ'ın kontrol ünitesi tamamlandı. Sahil Kontrol İstasyonu'nun 200 kilometrenin üzerinde veri aktarım menzili bulunuyor. Bu sayede ULAQ, İHA'lar ile ortak harekata imza atabilecek.

Antalya Körfezi'nde tecrübe seyirlerine başlayan ULAQ'ın karadan kontrol ünitesi de artık hazır... Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ, ocak ayında denizle buluşmuştu.

"Saki kullanıma hazır"
Aracın "SAKİ" adı verilen Sahil Kontrol İstasyonu'nun üretimi de tamamlandı. Bir minivan olarak tasarlanan SAKİ'nin içerisinde bir kaptan ve bir nişancı konsolu yer alıyor. ULAQ'ın yönetimi kaptan konsolu üzerinden sağlanıyor. Nişancı konsolunda ise aracın üzerindeki füze sistemlerinin kontrol ve takibi yapılıyor.

İHA'lar ile müşterek harekat yapabilecek
SAKİ, içindeki güç dağıtım üniteleri, aydınlatma ve iklimlendirme ekipmanları ile 7/24 hizmet verecek şekilde tasarlandı. Sahil Kontrol İstasyonu'nun ayrıca, 200 kilometrenin üzerinde veri aktarım menzili bulunuyor. Bu sayede ULAQ, insansız hava araçlarıyla (İHA) müşterek harekata da imza atabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün 3. Sayfa Fatih'te kaldırıma çıkan minibüs devrildi

Fatih'te kaldırıma çıkan minibüs devrildi

Fatih'te bir minibüs direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Sürücü kazayı yara almadan atlattı, tekstil ürünleri başka bir araca taşındı. Olay yerinde polis ve sağlık ekipleri müdahale etti.

KAYNAK: DHA

Fatih'te sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, kaldırıma çıkarak devrildi. Kazada sürücü yara almadan kurtulurken, minibüsteki tekstil ürünleri başka bir araca taşındı.

Kaza, Adnan Menderes Bulvarı'nda saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde seyir halinde olan 34 JDP 68 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kaldırıma çıkarak devrildi. Sürücü kazadan yara almadan kurtuldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yoldan geçenler, sürücüyü aracın içinden çıkardı. Olay yerine gelen polis ekipleri ikinci bir kaza yaşanmaması için yolda önlem aldı. Araç olay yerine gelen vinç ile devrildiği yerden kaldırdı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *