20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Windows 11 yükseltme ne zaman başlayacak? Windows 11 ne zaman çıkacak, sistem gereksinimleri neler?

Windows 11 yükseltme ne zaman başlayacak? Windows 11 ne zaman çıkacak, sistem gereksinimleri neler?

Windows 11 ne zaman çıkacak? milyonlarca Microsoft kullancısı bu soruya yanıt arıyor. Yeni işletim sistemi Windows 11'in tanımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Windows 11 yeni özellikleri birçok kullanıcı tarafından sevildi. Yeni işletim sistemini beğenmeyenler de mevcut. Peki Windows 11 yükseltme ne zaman başlayacak? Windows 11 sistem gereksinimleri neler?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Windows 11 yükseltme ne zaman başlayacak? Windows 11 ne zaman çıkacak, sistem gereksinimleri neler?

Windows 11'in görüntüsü ve özellikleri resmen belli oldu. Microsoft geçtiğimiz günlerde tüm özellikleri ve yeni işletim sisteminin özelliklerini paylaştı. Tanıtım ardından Windows 11'in çıkacağı tarih de merak konusu oldu. Windows 11 yükseltme işlemi ne zaman yapılabilecek? Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Microsoft bu konuyu netleştirdi.

WİNDOWS 11 NE ZAMAN ÇIKACAK? WİNDOWS AÇIKLADI

Microsoft, mevcut Windows 10’lu bilgisayarlar ile bu tatil döneminden itibaren tüm yeni bilgisayarların ücretsiz olarak Windows 11’e yükseltilebileceğinin müjdesini geçen hafta verdi. Dün yaptığı yeni bir açıklamayla da Windows 10’lu PC’ler için ücretsiz Windows 11 yükseltme sürecinin 2022’de başlayacağını duyurdu. Ayrıca Windows 11 yüklü bilgisayarların 2021’de çıkacağını bir kez daha doğruladı.

Windows 11 ne zaman çıkacak

 

Bir Twitter kullanıcısının sorusu üzerine resmi Windows hesabından açıklama yapan şirket yetkilileri şu ifadeleri kullandı:

Windows 11, 2021’de çıkacak ve teslimatlar birkaç ay içinde tamamlanacak. Bugün kullanımda olan Windows 10 cihazları için yükseltme işlemi 2022’de yılın ilk yarısına kadar başlayacak.

Windows Twitter

Windows 11 ne zaman çıkacak

WINDOWS 11'LE GELEN YENİLİKLER

Yeni işletim sistemi kullanıcılara Android uygulamaları, Windows üzerinde çalıştırma imkanı sağlayacak. Panay ayrıca birçok yeni güvenlik güncellemesinin Windows 11'le geleceğini aktardı. Kullanıcılar, Windows 10'daki güvenlik açıklarından şikayetçiydi.

Microsoft Başlangıç sekmesini sol alt köşeden kaldırıp ortaya çekiyor. Ayrıca merkeze yerleştirilmiş bu Başlangıç sekmesinin karanlık modu da bulunuyor.

Yeni araçlar sekmesindeki bildirimlerin kişiselleşeceği belirtildi. Ayrıca Microsoft Teams de yeni Windows 11'de standart olarak kullanıma sunulacak. Windows 10'da Microsoft Teams uygulamasını çalıştırmak isteyen kullanıcılar Teams'i indirmek zorunda.

Microsoft Xbox Games Pass gibi birçok hizmetini de yeni Windows 11'de gömülü olarak sunacak.

Microsoft 2015 yılında Windows 10'u tanıttığında bunun son işletim sistemi olacağını söylemişti. Ancak aradan birkaç yıl geçmeden yeni işletim sisteminin hazırlıkları başladı. 2025 ise Windows 10'un emekliye ayrılacağı tarih olacak.

windows-11

WINDOWS 11'İ NASIL İNDİREBİLİRSİNİZ? WINDOWS INSIDER'A KAYIT

Windows 11'i geliştirici olarak indirmek için Microsoft'un Windows Insider programına katılmak gerekiyor. Windows Insider'a katılmanın birden fazla yolu bulunuyor. İlk olarak Windows 10'a sahip bir cihazla direkt başvuru yapabilirsiniz. Windows 10'da Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Insider Ayarları (sol en altta) adımlarını takip ederek başvuru yapabilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise Microsoft'ın sitesi üzerinden başvuru gerçekleştirmek. 

Buradaki bağlantıya tıklayarak Insider sürümlerini indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Yine de uyarıda bulunmak gerekiyor önceden sızdırılan Windows 11 ISO dosyasını internetten bulup indirmek cihazınız için tehlikeli olabilir.

WİNDOWS 11 MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 

İşlemci: 64 bit, çift çekirdekli, 1 GHz
RAM: 4 GB
Depolama: 64 GB
Ekran: 9 inç, 1366 × 768 piksel
Grafik: DirectX 12 uyumlu, WWDM 2.x sürücüleri
Güvenlik: UEFI, Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Krzysztof Kieslowski filmleri neler, aslen nereli? Krzysztof Kieslowski kimdir, ne zaman öldü?

Krzysztof Kieslowski filmleri neler, aslen nereli? Krzysztof Kieslowski kimdir, ne zaman öldü?