Türkgün Bilim Teknoloji Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak? Yurt dışı telefonları açılacak mı? IMEI kaydı sıfırlanma

Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak? Yurt dışı telefonları açılacak mı? IMEI kaydı sıfırlanma

Her yılbaşında merak edilen konulardan biri yurt dışından alınan cep telefonlarının Türkiye’de kullanımı oluyor. Geçtiğimiz günlerde yurt dışından getirilen telefonlarla ilişkin yeni bir karar alındı. Peki, Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak? Yurt dışı telefonları açılacak mı? IMEI kaydı sıfırlanma hakkında bilgiler...

Yılbaşında telefonlar açılacak mı, sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yurtdışından satın alınan cep telefonlarının Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI kaydı yapılma zorunluluğu bulunuyor. Geçen günlerde IMEI kayıtlarına ilişkin güncel bir bilgi paylaşıldı. Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak? Yurt dışı telefonları açılacak mı? IMEI kaydı sıfırlanma

Yılbaşında telefonlar açılacak mı 2025?

BTK tarafından yayınlanan bilgiler doğrultusunda IMEI kaydı yapılmayan telefonlar, Türkiye'de yalnızca 120 gün boyunca kullanılabiliyor. Bu sürenin ardından telefon, şebeke hizmetlerine erişemez hale geliyor. Telefonu tekrar kullanıma açtırmak için pasaport kaydı yapılması ya da IMEI süresinin uzatılması gerekiyor.

Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak?

IMEI kayıtsız telefonlar için tanınan kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı. Bu düzenleme özellikle yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarının mağduriyetini önlemek amacıyla yapılmıştı. 2025 yılında bu sürenin devam edeceği ve IMEI kaydı olmayan cihazların 6 ay boyunca kullanımda kalacağı belirtiliyor.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 5 ay önce
Arkadaşlar merhaba kardeşim aralık 2022 de yurtdışı telefon alıp pasaport üzerine kaydettirdi 2 3 gün öncede telefonu bana verdi ben hattı 2025 e girdikten 5 dakika sonra taktım ama hala şebeke yok biraz beklemem mi gerekiyor yoksa bir sıkıntı mı var yardımcı olurmusunuz
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün 3. Sayfa Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan motosikletli kaza yapınca yaya olarak kaçtı

Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan motosikletli kaza yapınca yaya olarak kaçtı

Mardin’in Midyat ilçesinde polisin “Dur” ihtarına uymayan motosikletli, kovalamaca sırasında kaza yapınca motosikleti bırakıp yaya olarak kaçtı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

KAYNAK: DHA

Mardin'in Midyat ilçesinde polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, takip sırasında kaza yapınca, yaya olarak kaçtı. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan motosikletli kaza yapınca yaya olarak kaçtı

Olay, saat 22.35’te Midyat ilçesi merkez Gölcük Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre ismi öğrenilemeyen motosiklet sürücüsü, polis kontrol noktasında ekiplerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yunus ekiplerince takip edilen şüpheli sürücü, kavşakta hafif ticari araçla çarpıştı. Kazanın ardından motosikletini olay yerinde bırakan şüpheli, yaya olarak kaçtı.

O anlar, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *