17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Biyografi Eski Türkiye büyükelçisi, yeni Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha kimdir?

Eski Türkiye büyükelçisi, yeni Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha kimdir?

Eski Türkiye büyükelçisi Andrii Sybiha, ülkenin yeni baş diplomatı olmasının ardından Andrii Sybiha’nın kim olduğu merak edilen bir konu oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski Türkiye büyükelçisi, yeni Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski Türkiye büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna'nın yeni Dışişleri Bakanı'na olarak atandı. Bu haberin ardından Andrii Sybiha’nın kim olduğu merak konusu haline geldi. İşte eski Türkiye büyükelçisi, yeni Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha’nın hayatı.

Kendisi, Batılı ülkeleri Ukrayna'nın savaş çabalarını desteklemeye defalarca çağıran ve uluslararası sahnede Ukrayna'nın en tanınmış yüzlerinden biri haline gelen Dmytro Kuleban'ın yerini alacak.

49 yaşındaki Andrii Sybiha, Nisan ayından bu yana Kuleba'nın yardımcısı olarak çalışıyordu.

Andrii Sybiha kimdir?

Andrii Ivanovych Sybiha, ​​Ternopil Oblast'ta doğdu . 1997'de Lviv Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler uzmanı olarak mezun oldu. Ukraynalı devlet adamı, diplomat ve hukukçu.

1997-1998 yıllarında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeler ve Hukuk Dairesi'nin Devlet ve Hukuk İşleri Dairesi'nde ataşe, üçüncü ve ikinci sekreter olarak görev yaptı . 1998-2002 yılları arasında Polonya Cumhuriyeti'ndeki Ukrayna Büyükelçiliği'nin ikinci ve birinci sekreteri olarak görev yaptı . 2002-2003 yılları arasında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Avrupa Entegrasyon Ofisi'nin Hukuk ve İnsani İşbirliği Dairesi'nin birinci sekreteriydi. 2003-2005 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Ukrayna Sözleşme ve Hukuk Dairesi'nin uluslararası hukuki işbirliği bölümünün başkanlığını yürüttü.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözleşme Hukuku Dairesi'nin Dış Politika Alanında Uluslararası Hukuk ve Mevzuat Dairesi Başkanlığı görevini yürütmesinin ardından 2006-2008 yılları arasında  Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeler ve Hukuk Departmanında müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

23 Ağustos 2016'da Ukrayna'nın Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atandı.  31 Mayıs 2021'de Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcılığına atandı. 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcında Sybiha, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılmak için resmi başvurusunu duyuran ilk kişiler arasındaydı. Dışişleri bakanı Dmytro Kuleba'nın Eylül 2024'te istifa etmesinin ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskyy tarafından onun yerine atandı. Atama, Verkhovna Rada'da 258 oyla kabul edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Büyükataman: Haçlı Cephesi’nin korkulu rüyası Söğüt’te yeşeren Türkmen ruhudur

MHP’li Büyükataman: Haçlı Cephesi’nin korkulu rüyası Söğüt’te yeşeren Türkmen ruhudur