24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Biyografi Sinan Engin Kimdir?

Sinan Engin Kimdir?

Sinan Engin son zamanlarda özellikle gençler tarafından sıkça konuşulan ve tanınan bir isimdir. Futbol camiasında sahip olduğu yeri onu hali hazırda tanınan bir isim yaparken katıldığı programlar ve bu zamana kadar attığı tüm adımlar bilinirliğini arttırmaya devam etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sinan Engin Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Futbol kariyerini genç yaşlarından beri ilerleten Engin, Beşiktaş’ın alt yapısında kariyerlerini başlatmış olup söz konusu kulübün kısa sürede önemli bir parçası oldu.

Her ne kadar bu süreçte futbolculuğu ile ön plana çıkmış olsa da hayatının ilerleyen dönemlerinde katıldığı televizyon programlarında futbol yorumculuğu ile de gözleri üzerine çekmeyi başarmış durumda. Futbol programları sayesinde hali hazırda bulunan bilinirliğini spor medyasında arttırırken esprili kişiliğini de göstermesi ile birlikte pek çok sevene ulaşmış durumda.

Sinan Engin Kaç Yaşında?

Sinan Engin, 4 Kasım 1964 yılında Trabzon’da doğmuştur. 2024 yılına göre 60 yaşındadır. Sinan Engin yaşı nedeniyle enerjisini kaybetmiş gibi düşünülse de ekranlarda ve sosyal medya da gösterdiği performanslar ile yaşının henüz onun için doğruları gösteren bir sayı olmadığını düşündürebiliyor.

Sinan Engin Hangi Takımlarda Oynadı?

Sinan Engin futbol kariyerini inşa etmeye Beşiktaş’ta başlamış olup, bir süre kadar orada devam ederek oranın gözdesi haline gelmiştir. 1974 yılında Beşiktaş alt yapısında oynamaya başlarken 1982 yılında profesyonel kadroya çıkmaya hak kazanmış, kariyerini ilerletmeye başlamıştır.

Beşiktaş’ın profesyonel kadrosunda 1989 yılına kadar forma giydikten sonra diğer futbol takımlarına transferleri gerçekleştirilmiştir. Söz konusu takımlardan öne çıkan önemli isimlerden birkaçı Adana demir spor, MKE Ankaragücü ve Sarıyer gibi isimler.

  • Beşiktaş Spor Kulübü (1981 ve 1989 yılları arası)
  • Kuşadasıspor Kulübü (Kiralık olarak)
  • Adana Demirspor Kulübü (1989 – 1990 yılları arası)
  • MKE Ankaragücü Spor Kulübü (1990 – 1993 yılları arası)
  • Sarıyer Spor Kulübü (1993 – 1994 yılları arası)

Sinan Engin Beşiktaş Başkanlığı Yaptı Mı?

Beşiktaş spor kulübünde kariyerine yön veren Sinan Engin, zaman zaman Beşiktaş başkanlığı yapmış gibi sanılabiliyor. Ancak, Beşiktaş başkanlığı yapmamıştır.

Beşiktaş spor kulübünün kendisi için önemli katkıları olurken onun da kulüpte önemli katkılara sahip olduğu biliniyor.

Başkanlık yapmamış olsa da 2000’li yılların başlarında Beşiktaş’ta futbol menajeri olarak görev almıştır.

Sinan Engin Evli Mi?

Sinan Engin şu an ki evliliğinden önce bir kere daha evlilik yapmıştır güncel olarak Sinan Engin’in eşi Ayşe Karasu olurken bir önceki eşi Seda Sayan olarak karşımıza çıkıyor.

Sinan Engin, yaşamı boyunca 2 farklı evlilik gerçekleştirmiştir. İlki 1990 yılında ünlü şarkıcı Seda Sayan ile olurken 1995 yılında boşanma durumu gerçekleşmiştir. İkinci evliliğini 1997 yılında Ayşe Karasu ile yapmış olup hâlen kendisi ile hayatını sürdürmektedir.

Sinan Engin'in Çocukları

İki farklı evliliği olan Engin, iki farklı evliliğinden de birer farklı çocuğa sahiptir. İlk evliliğinden Oğulcan Engin dünyaya gelirken ikinci evliliğinden Elif Engin dünyaya gelmiştir.

Oğulcan Engin, babası gibi Futbolculuk kariyeri üzerinden ilerlerken kızı Elif Engin ise özel hayatını medyadan gizlemeyi seçiyor. Kendisi hakkında internet alanında, sosyal medya mecralarında bilgi bulmak mümkün değil.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mert Ramazan Demir Kimdir?

Mert Ramazan Demir Kimdir?