20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 1,7 trilyon dolara 2 bin F-35 almayı planlayan ABD'yi üzen rapor

1,7 trilyon dolara 2 bin F-35 almayı planlayan ABD'yi üzen rapor

F-35 savaş uçağında yaşanan teknik aksaklıklar ABD'de gündemden düşmüyor. Kongre için hazırlanan raporda, F-35'lerin görev yapabilme oranının yüzde 55 olduğu belirtildi. Bakım zorluklarının F-35 uçaklarının hazır olma durumunu olumsuz etkilediği vurgulandı. ABD'nin 1,7 trilyon dolar bedelle yaklaşık 2 bin adet F-35 satın alma planına ise dünyanın en maliyetli savunma satın alma projesi nitelemesi yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
1,7 trilyon dolara 2 bin F-35 almayı planlayan ABD'yi üzen rapor

Hükümet Sorumluluk Ofisi'nin (GAO) ABD kongresi için hazırladığı rapor, hükümete maliyeti yaklaşık 160 milyon dolar olan F-35 savaş uçağındaki sorunları gözler önüne serdi.

GAO, filonun görev yapabilme oranının Mart 2023 itibarıyla yüzde 55 olduğunu ve Pentagon'un yüzde 85 ila yüzde 90 arasındaki hedefinin çok altında olduğunu belirtti.

Bağımsız bir kongre gözlemcisi olan GAO'nun raporu, Deniz Piyadeleri'ne ait bir F-35'in Güney Carolina'da düşmesinden sadece birkaç gün sonra yayınlandı.

Şu anda envanterinde 450 F-35 bulunduran ABD ordusu 2040'ların ortalarına kadar 1,7 trilyon dolar maliyetli yaklaşık 2 bin adet F-35 satın almayı planlıyor. Bu hazırlığa dikkat çeken GAO raporu, F-35'lerin dünyanın en maliyetli savunma satın alma projesi olduğunu kaydetti.


GAO, bakım zorluklarının F-35 uçaklarının hazır olma durumunu olumsuz etkilediğini vurguladı. Pentagon'un yeterli bakım deposu kapasitesi oluşturma konusunda yıllarca geride kalması ve onarımda gecikmeler söz konusu savaş uçağının görev kapasitesinde yüzde 10'luk bir azalmaya neden olduğu belirtildi.

Pentagon'un yüklenicilere olan yoğun bağımlılığının depo bakım sürecini olumsuz etkilediğinden bahsedildi. Gecikmeler ayrıca yedek parça sıkıntısı, yetersiz bakım eğitimi, yetersiz destek ekipmanı ve onarım yapmak için gereken teknik verilerin eksikliğinden de kaynaklandığına dikkat çekildi. (Star)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yine Fransız kaldı! İBB Sözcüsü Murat Ongun İETT rezaletini çarpıttı

Yine Fransız kaldı! İBB Sözcüsü Murat Ongun İETT rezaletini çarpıttı