05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya AB, Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yüksek vergi getiriyor

AB, Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yüksek vergi getiriyor

Avrupa Birliği (AB), Çin'de üretilen elektrikli otomobillere ek vergi getiriyor. Yüzde 38.1'e varan vergi oranı, AB ülkelerine bu araçların ithalatını kısıtlayacak. Bu kararın yarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu adım AB'nin yerli üretimi teşvik etme çabalarıyla da ilişkilendiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB, Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yüksek vergi getiriyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

AB Komisyonu, Çin'de üretilen elektrikli otomobillere yönelik sübvansiyonlar nedeniyle alınan kararları açıkladı. Çin'e karşı başlatılan sübvansiyon karşıtı soruşturmanın 9 ay sonra sonuçlandığı belirtildi.

Geçici Vergiler için Çözüm Arayışı Devam Ediyor

AB Komisyonu'nun açıklamasına göre, Çin'deki elektrikli otomobil üreticilerinin haksız sübvansiyonlardan faydalandığı tespit edildi. Çözüm bulmak amacıyla AB ve Çin arasındaki görüşmeler hız kazanırken, teknik düzeyde temaslar devam ediyor.

AB Komisyonu'nun aldığı karara göre, BYD, Geely, SAIC ve diğer Çinli elektrikli otomobil üreticilerine farklı vergi oranları belirlendi. İşbirliği yapan ve yapmayan şirketler arasında vergi farkı bulunuyor.

Avrupa'da Çin Elektrikli Otomobillerinin Yükselen Pazar Payı

Son yıllarda Avrupa'da satılan elektrikli otomobiller arasında Çin üreticilerinin payı hızla artıyor. Düşük fiyatlı ve sübvansiyonlu modeller, rakiplerini geride bırakarak pazar payını genişletiyor.

Özellikle Fransa gibi bazı Avrupa ülkelerindeki otomobil üreticileri, Çin yapımı modellerin pazarlarında hakimiyet kurmasından endişe duyuyor. Alman üreticiler ise Çin pazarındaki olası kayıplardan rahatsızlık duyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin enerjideki rolü büyük!

Türkiye'nin enerjideki rolü büyük!