Türkgün Dünya ABD Başkanı Trump ve Ukrayna lideri Zelenskiy, "enerjide kısmi ateşkes" konusunda anlaştı

ABD Başkanı Trump ve Ukrayna lideri Zelenskiy, "enerjide kısmi ateşkes" konusunda anlaştı

ABD Başkanı Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında yapılan görüşme sonrası, enerji alanlarında kısmi bir ateşkes anlaşmasına varıldığı açıklandı. Taraflar, ateşkesin genişletilmesi için Suudi Arabistan'da teknik ekiplerin buluşacağını belirtti.

KAYNAK: AA

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin çok verimli geçtiğini belirterek, "İki lider enerji üretim alanları konusunda kısmi bir ateşkes konusunda mutabık kaldı." dedi.

Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes sürecine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

ABD'li Sözcü, Başkan Trump'ın dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile çok verimli birer telefon görüşmesi yaptığını ve müzakerelere ilişkin mesafe katedildiğini söyledi.

Leavitt, "İki lider enerji alanları konusunda kısmi bir ateşkes konusunda mutabık kaldı. Teknik ekipler önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan'da bir araya gelerek ateşkesin Karadeniz'i de kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunu görüşecek." diye konuştu.

Savaşın bitmesi ve bir ateşkese ulaşılması konusunda ciddi mesafe katettiklerini anlatan Leavitt, "Barışa hiç bu kadar yakın olmamıştık, Başkan Trump sayesinde buradayız. Bu korkunç savaş Başkan Trump yönetimde olsaydı hiç başlamazdı ama kendisi bunu kesin olarak bitirmeye kararlı." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Patriot istedi, Trump Avrupa'ya bakalım dedi

Leavitt, Zelenskiy'nin Trump'tan Patriot füzeleri talep ettiğine değinerek, Trump'ın da özellikle Avrupa'da mevcut olan füzelerin ne şekilde temin edilebileceği konusunda Kiev'le işbirliği içinde çalışacaklarını vurguladığını söyledi.

"ABD, Ukrayna'ya savunma istihbaratı sağlamaya devam edecek." şeklinde konuşan Leavitt, bu süreçte Ukrayna'nın ihtiyaç duyacağı temel savunma gereksinimleri konusunda da görüştüklerini belirtti.

Leavitt, "Taraflar bu geçici ateşkesin, savaşın tamamen sona erdirilmesi ve güvenliğin sağlanmasına yönelik ilk adım olabileceği konusunda mutabık kaldılar." dedi. Sözcü, Zelenskiy'nin de "tam bir ateşkesin kabul edilmesi" konusunda istekli olduğunu dile getirdi.

Trump'ın, Ukrayna'daki elektrik ve nükleer santraller gibi enerji alanlarının işletmesinin "güvenlik" açısından iyi olacağını Zelenskiy'e söylediğini aktaran Leavitt, "Bu santrallerin Amerika'nın mülkiyetinde olması, bu altyapı için en iyi koruma olacaktır." ifadesini kullandı.

ABD heyetinin ileriki günlerde Suudi Arabistan'a giderek ateşkes müzakerelerine devam edeceğini vurgulayan Leavitt, tüm tarafların enerji alanlarından başlayacak kısmi ateşkesin işletilmesi ve diğer alanlara da genişletilmesi konusunda mutabık olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin'le dün yaptığı görüşmede, enerji ve altyapı alanlarında derhal ateşkes sağlanması konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişti.

Trump ayrıca, tam ve kapsamlı ateşkese giden yolda diğer müzakere başlıklarının ilgili heyetler arasında ele alınacağını kaydetmiş ve "doğru yolda ilerledikleri" mesajını vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem MHP'li Mustafa Kalaycı: Terörsüz Türkiye süper güç Türkiye’nin mukaddimesidir

MHP'li Mustafa Kalaycı: Terörsüz Türkiye süper güç Türkiye’nin mukaddimesidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye vurgusu yaptı. Kalaycı, "Terörsüz Türkiye Türkiye’nin baharı, Türk ve Türkiye Yüzyılının müjdesidir. Terörsüz Türkiye aynı zamanda süper güç Türkiye’nin mukaddimesidir." ifadelerini kullandı.

MUHABİR: Burhan Tural

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu. MHP'li Kalaycı, "Bugünlerde Terörsüz Türkiye hedefine yönelik önemli mesafeler alınmıştır. Tarihî adımlar, tarihî sonuçlar doğurmak üzeredir. Terörsüz Türkiye gayesine adım adım ulaşma gayreti son bir asrın mucizevi atılımıdır." dedi. 

"kanununun bir an önce düzenlenmesi gerekli görülmektedir"

Görüşülmekte olan 208 sıra sayılı Kanun Teklifinin tümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldım. Sizleri ve aziz milletimizi hürmetle selamlıyorum.

Kanun Teklifinde, 2017 yılı Anayasa değişikliklerine uyum amacıyla 2018 yılında çıkarılan 703 sayılı kanun hükmünde kararnameyle getirilen hükümlerin önemli bir kısmının Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi nedeniyle ortaya çıkacak hukuki boşluğun giderilmesi için ilgili hükümlerin kanunla düzenlenmesi öngörülmektedir.

Aynı mahiyet arz eden kanun tekliflerinden ilki geçen hafta kanunlaşmış, görüşülmekte olan kanun teklifi ikinci pakettir. Üçüncü teklif de Komisyon aşamasındadır.

Görüşülmekte olan Kanun Teklifinin 6 maddesi Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ile ilgilidir.

Mevcut uygulamaları koruyan ve yeni bir hüküm getirmeyen bu düzenlemeler şunlardır.

Teklifin beşinci maddesi ile TRT Genel Müdürünün mali ve sosyal haklarının kanuni dayanağı belirlenmektedir. Söz konusu mali ve sosyal haklar, 1983 yılından bu yana uygulanmaktadır.

Teklifin altıncı maddesinde, Kurumun şirket ve ortaklık kurabilmesi, mevcut ortaklıklara iştirak edebilmesi, şirket satın alabilmesi ya da devralabilmesine yönelik mevcut yetkileri aynen korunmaktadır.

Kurum personelinin Kuruma ait veya ortak olduğu şirketlerde görev alabilmesi ve bu görevler karşılığında yapılacak ödemelere ilişkin esasların ilgili şirketlerin yönetim kurulları tarafından belirlenmesi düzenlenmektedir.

Ayrıca, Kurumun ve payına bakılmaksızın ortağı olduğu şirketlerin her türlü alım, satım, hizmet, danışmanlık, yapım ve taşıma işlerinin kamu ihale mevzuatına tabi olmadığı, ihale işlemlerinin belirlenen ilkeler çerçevesinde yönetmelikle düzenlenmesi öngörülmektedir.

Aslında her kamu idaresinin ihtiyacını karşılayabilecek, günümüz şartlarına uygun yeni bir ihale kanunu hazırlanması gerekmektedir. Kamu idarelerinin çeşitli gerekçelerle mevcut kamu ihale sisteminin dışına çıkma isteği sonucu, kamu ihale sisteminden muaf ya da istisna tutulanların sayısı iyice kabarmıştır.

Kamu ihale ve sözleşme süreçlerini iyileştirerek rekabeti artıracak, kamu idarelerinin ihtiyacını karşılayabilecek, günümüz şartlarına uygun yeni bir ihale kanununun bir an önce düzenlenmesi gerekli görülmektedir.

Teklifin yedinci maddesinde, Kurumda kadro karşılığı sözleşmeli personel çalıştırılabilmesi; memur kadrolarına uygulanacak ek göstergeler ile sözleşmeli personelin her türlü mali ve sosyal haklarına ilişkin usul ve esasların Yönetim Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca belirlenmesi, özel hukuk hükümlerine tabi yerli veya yabancı uyruklu personel çalıştırılabilmesi ve bunların her türlü mali ve sosyal haklarına ilişkin usul ve esasların da Yönetim Kurulunca belirlenmesi düzenlenmektedir.

Maddede özel hukuk hükümlerine tabi personelin yönetici kadrolarında görevlendirilebilmesi de yer almaktadır.

Ayrıca, Genel Müdürlük personelinin görevleriyle bağlantılı olarak işledikleri iddia edilen suçlara ilişkin soruşturmaların, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre yapılması ve bunlar hakkında soruşturma izninin Genel Müdür tarafından verilmesi öngörülmektedir.

Özel hukuk hükümlerine tabi personelin memurların yöneticisi olması kamu personel rejimine uymamakta olup, Danıştay’ın da buna yönelik kararları vardır. Ayrıca özel hukuk hükümlerine tabi personel 4483 sayılı Kanuna da tabi değildir. Bu durumun düzeltilmesi doğru olacaktır.

Teklifin sekizinci maddesinde, TRT’de özel hukuk hükümlerine tabi olarak çalışan personele de Yönetim Kurulu onayı ile ikramiye verilebilmesi düzenlenmektedir.

Teklifin dokuzuncu maddesinde, kamu idarelerine ait taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin, TRT’ye bedelsiz tahsis edilebilmesi düzenlenmektedir.

Teklifin onuncu maddesinde, istihdam fazlası olarak nakle tabi tutulan personelin herhangi bir hak kaybına uğramaması için, Kurumda almış oldukları özlük haklarının hepsini almaya devam etmeleri öngörülmektedir.

Kamu yayıncılığı hizmetinin küresel ölçekteki örneklerinden biri olan ve 18 farklı ülkede yurt dışı temsilcilikleri bulunan TRT, faaliyetleri ile kamu diplomasisine katkı sunan ve uluslararası düzeyde Türkiye’yi temsil eden bir kuruluştur.

TRT’nin, yalnızca haber faaliyetleriyle değil, aynı zamanda tarihi, kültürel ve eğitime yönelik faaliyetleriyle de ön plana çıktığı görülmektedir.

Nitekim, TRT’nin hayata geçirdiği Gönül Dağı, Diriliş Ertuğrul, Alparslan: Büyük Selçuklu, Kudüs Fatihi: Selahaddin Eyyubi, Mehmet Fetihler Sultanı, Bir Zamanlar Kıbrıs, Tozkoparan İskender, Kod Adı Kırlangıç gibi yapımlar ile TRT BELGESEL, TRT MÜZİK, TRT 2, TRT Kürdi, TRT Spor Yıldız, TRT Çocuk, TRT EBA gibi tematik kanallar; radyo kanalları; tabii ve TRT Akademi Eğitim platformları; TRT Çocuk Kitaplık, Bil Bakalım, TRT Dinle, TRT Çocuk Oyun Dünyası gibi mobil uygulamalar bulunmaktadır.

Geçmişte TRT’de ne inancımıza ne kültürümüze ne de töremize uymayan dizilerle milletimiz âdeta bir kültür emperyalizmine maruz kalmıştır.

Son dönemde TRT’de Türk tarihi ile ilgili birçok yerli ve milli içerikli filmlerin yapımı ve yayınlanması gerçekten memnuniyet vericidir. Bu konuda başta TRT Genel Müdürümüz ile çalışma ekibine ve aynı mahiyette filmler yayınlayan diğer televizyon kanallarımızın yöneticilerine hassaten teşekkür ediyorum.

Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez.

Aleme nizam veren, Allah’ın adını ve adaletini dünyaya yayan ceddimizi, Türk devletlerini, devlet büyüklerimizi, manevi önderlerimizi ve kahramanlarımızı konu alan filmlerin yapımı ve gösterimi daha da artırılmalı ve bu çalışmalar özel olarak desteklenmelidir.

"emeklilerin ve çalışanların refahını artıracak düzenlemelerin yapılması görüşündeyiz"

Değerli milletvekilleri;

Kanun Teklifinin diğer maddelerinde düzenlenen konular şunlardır.

Teklifin birinci maddesinde; kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları tarafından mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle yapılacak alımlarda otuz beş yaş üst sınırının aranması şartının, aynen devamı öngörülmektedir. Kariyer mesleklere girişte azami 35 yaş şartı 2011 yılında 657 sayılı Kanuna eklenen ek 40’ncı maddeyle getirilmiştir.

Teklifin ikinci maddesinde Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanının, Anayasanın 158 inci maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesince kendi üyeleri arasından seçilmesi öngörülmektedir.

Teklifin üçüncü maddesiyle 2531 sayılı Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanunda değişiklik yapılarak, vergi incelemesine yetkili olanların, görevden ayrıldıktan sonra yapamayacağı işler düzenlenmektedir.

2531 sayılı Kanun 1981 yılında yürürlüğe girdiğinden, o dönemde olmayan örneğin üst kurumlar gibi bazı kurumlarda görev alanlar kanun kapsamında sayılmamaktadır. Bu itibarla 2531 sayılı Kanunun tüm kamu idarelerini kapsayacak şekilde değiştirilmesi, ayrıca Kanun’a uymayanların takibine dair kamu idarelerine sorumluluk verilmesi uygun olacaktır.

Teklifin dördüncü maddesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul üyelerinin, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen bazı şartları taşımaları ve herhangi bir siyasi partinin yönetim ve denetim organlarında görev almamış veya bu görevlerinden ayrılmış olmaları gerektiği düzenlemektedir.

Teklifin onbirinci maddesinde, 3212 sayılı Kanun kapsamında Milli Savunma Bakanına verilmiş olan yetkilerin, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen projelerdeki iş ve işlemler için Savunma Sanayii Başkanına ait olacağı düzenlemektedir. Ayrıca, Savunma Sanayii Başkanlığı personeli için Kişi Güvenlik Belgesi aranmaması öngörülmektedir.

Teklifin onikinci maddesinde, Kamu İhale Kurulu üyelerinin geçmişte ve halen bir siyasi parti ile aday gösterilme dâhil üyelik ve görev alma ilişkilerinin bulunmaması gerektiği düzenlenmektedir.

Teklifin onüçüncü maddesinde, Devlet memuru istihdam edilmeyen kamu kurum ve kuruluşlarında iş mevzuatına tabi olarak veya idari hizmet sözleşmesiyle kariyer meslek personeli istihdam edilebilmesine imkân sağlanmakta ve bu istihdama ilişkin usul ve esaslar belirlenmektedir.

Mevcutta 5 farklı kamu kurum ve kuruluşunda bu kapsamda görev yapmakta olan 1.135 personel bulunmaktadır.

Teklifin on dördüncü maddesinde, 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren geçici mahiyetteki işlerde, yerli veya yabancı personelin tam zamanlı, kısmi zamanlı veya projelerle sınırlı olarak sözleşmeyle istihdam edilebilmesine yönelik usul ve esaslar belirlenmektedir.

Bunlara verilecek ücretlerin, 4/B’li sözleşmeli personel ücret tavanının beş katını aşmamak üzere Cumhurbaşkanı veya yetkilendireceği makamca tespiti öngörülmektedir.

Mevcutta 44 farklı kamu kurum ve kuruluşunda 104 personel istihdam edilmektedir.

Teklifin onbeşinci maddesinde, teşkilat düzenlemelerinin zorunlu kıldığı personel devrine ilişkin iş ve işlemlerin yürütüleceği ilke ve kurallar belirlenmektedir.

Teklifin onaltıncı ve onyedinci maddelerinde, Türkiye İş Kurumundaki il müdürlerinin görevden alınmaları veya görevlerinin sona ermesi hâlinde hangi kadroya atanacakları düzenlenmekte ve söz konusu kadroda 24.11.2023 tarihinde Türkiye İş Kurumu il müdürü olarak görev yapanların kariyer uzmanlığa atanma haklarının korunması amaçlanmaktadır.

Kamuda uygulanmakta olan gerek personel sistemi gerekse ücret sistemi karmakarışık bir yapıya dönüşmüş, had safhada statü ve ücret karmaşası yaşanmaktadır.

Kamuda istihdam karmaşasının giderilmesi, aylıklar arasında adalet sağlanması, aylık ücret düzeylerinin görev ve sorumluluk esasına dayalı olarak yeniden düzenlenmesi gerekli görülmektedir. Bununla birlikte emeklilerin ve çalışanların refahını artıracak düzenlemelerin yapılması görüşündeyiz.

"terör koridoru girişimi bertaraf edilmiştir"

Değerli milletvekilleri;

Ülkemiz, 9 Temmuz 2018 tarihinde uygulamaya giren Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle yönetimde istikrarın, temsilde adaletin sağlandığı bir yönetim sistemine kavuşmuştur.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi, güçlü yönetim için gereken şartları tesis etmiş, devletin işleyişinde uyumlu, hızlı ve etkili karar verme mekanizmaları devreye girmiştir. Türkiye'nin maruz kaldığı tehlike ve tehditlere daha güçlü bir karşılık verebilmesi sağlanmıştır.

Nitekim, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle başlatılan ülkemizi işgal planının çok cepheli olarak devam ettiği bir süreçte, tüm tehdit ve saldırılar bertaraf edilmiş, oyunlar bozulmuştur.

Yaklaşık 7 yıllık sürede birçok alanda tarihî adımlar atılmış, başarılar elde edilmiştir; her alanda bekamıza, güvenliğimize, egemenlik haklarımıza ve tarihî mirasımıza sahip çıkılmıştır.

Terörle kararlı ve etkin mücadele kapsamında yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarla Türk devleti kudretini göstermiş, güney sınırlarımızda terör koridoru girişimi bertaraf edilmiştir.

Mavi vatanımızda gücümüze güç katılmış, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi saf dışı bırakmaya çalışanların oyunları bozulmuştur

Türk yurdu Karabağ yirmi sekiz yıl sonra esaret ve işgalden kurtarılmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kırk altı yıldır kapalı kalan Maraş’ı açmış, Hamdolsun, Ayasofya Camii de seksen altı yıl sonra ibadete açılmıştır.

"Türk Birliği" ülküsü canlanmış, Türk Devletleri Teşkilatı kurulmuş, Avrasya coğrafyasının kalbinde yeni bir jeostratejik güç yükselmeye başlamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gözlemci statüsü verilmesi tarihî bir adım olmuştur.

Türkiye yürüttüğü çok boyutlu ve kapsayıcı dış politikayla bölgesel ve küresel etkisini artırmış, diplomasinin merkezi, aynı zamanda dünyada barışın merkezi olmuştur.

Türk milletinin refah ve istikrar içerisinde yaşaması için başlatılmış en hayati girişimlerden olan millî teknoloji ve teknoloji odaklı sanayi hamleleriyle Türkiye bugün ileri teknolojileri kendi imkân ve kabiliyetleriyle geliştirip üretebilen bir noktaya ulaşmıştır.

1961 yılında üretilen ancak müzeye kaldırılan ilk yerli otomobilimizden altmış bir yıl sonra geliştirilen teknoloji harikası Togg, 29 Ekim 2022 tarihinden beri seri üretilmektedir.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ilk Türk uçağı üretilmiş, uçak fabrikası kurulmuş, ancak üretim sürdürülememiştir. Türkiye yüz yıl sonra insansız hava araçlarıyla başlattığı atağı beşinci nesil savaş uçaklarıyla sürdürmektedir.

Hamdolsun, havacılık ve savunma sanayinde lider ülke olduk. KAAN, HÜRJET, GÖKBEY, ATAK, KIZILELMA, Akıncı, AKSUNGUR, TCG ANADOLU gibi tüm havacılık ve savunma sanayi ürünlerimiz artık ülkemizde üretilmekte ve de ihraç edilmektedir.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A hizmete alınmış, Türkiye kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri konumuna yükselmiştir.

Türkiye, millî enerji atılımıyla yenilenebilir enerji üretiminde Avrupa'da 5'inci dünyada 11'nci sıraya çıkmıştır. Türkiye, uluslararası enerji piyasasının belirleyici aktörlerinden biri olma yolundadır.

Millî teknoloji hamlesi ve millî enerji atılımıyla gerçekleştirdiğimiz yerli ve millî üretimlerden ve keşfettiğimiz doğal gaz, petrol ve kıymetli madenlerden sağlanan kaynaklar ekonomik güvenliğimizi sağlam esaslara bağlarken stratejik gücümüze güç katmış, elbette vatandaşlarımızın refahına da peyderpey yansıyacaktır.

Ekonomide en önemli sorunumuz olan enflasyonla mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. Enflasyon mutlaka kalıcı olarak düşecek, vatandaşlarımızı bunaltan hayat pahalılığı bitecek ve kalıcı refah sağlanacaktır.

Son dönemde açıklanan ekonomik veriler, Türkiye’nin alınan tedbirler doğrultusunda olumlu bir seyir izlediğini ortaya koymakta, büyüyen ve güçlenen bir ekonomiyi işaret etmektedir.

OECD, IMF ve Dünya Bankası küresel olumsuzluklar nedeniyle 2025 yılı dünya ekonomisi büyüme tahminlerini aşağı çekerken, Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltmiştir.

OECD, geçen ay açıkladığı Türkiye İnceleme Raporu'nda, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğu ve yıllık ortalama yüzde 4,9 büyüdüğü vurgulanmıştır.

"Terörsüz Türkiye Türkiye Türkiye Yüzyılının müjdesidir"

Bugünlerde Terörsüz Türkiye hedefine yönelik önemli mesafeler alınmıştır. Tarihî adımlar, tarihî sonuçlar doğurmak üzeredir. Terörsüz Türkiye gayesine adım adım ulaşma gayreti son bir asrın mucizevi atılımıdır.

Terörsüz Türkiye Türkiye’nin baharı, Türk ve Türkiye Yüzyılının müjdesidir. Terörsüz Türkiye aynı zamanda süper güç Türkiye’nin mukaddimesidir.

Terörsüz Türkiye’nin gerçeğe dönüşmesi, bölgemizde kardeşlik, huzur ve güven ortamını iyice artıracak, Türkiye terör prangasından kurtulacak, uygulanmakta olan büyüme, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı politikalara yüksek ivme kazandıracak, yatırım iklimini sağlayarak bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltacak, gelir dağılımı adaletine katkı sunacak ve Türkiye’nin hedeflerini daha da güçlendirecektir.

Cumhur İttifakı olarak bizim ana gayemiz, lider ülke Türkiye hedefine ulaşmak, Türk dünyasının, İslam âleminin ve bütün mazlum milletlerin yegâne umudu olan Türkiye'yi küresel bir güç hâline getirmek, tarihin tekerrürünü sağlamaktır.

Allah'ın izniyle ve inayetiyle Türkiye kutlu hedeflerine Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle ulaşacaktır.

Bu düşüncelerle, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak kabul oyu vereceğimiz kanun teklifinin hayırlı olmasını diliyor, sizlere ve aziz Türk milletine saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *