Türkgün Dünya ABD Başkanı Trump'tan açıklama: "İran konusunda iyi gidiyoruz"

ABD Başkanı Trump'tan açıklama: "İran konusunda iyi gidiyoruz"

ABD Başkanı Trump, İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde olumlu gelişmeler kaydedildiğini belirtti. Ayrıca, İsrail’in İbrahim Anlaşmaları'na yeni ülkelerin katılacağını duyurdu. Müzakerelerin ikinci turu 19 Nisan'da Roma'da gerçekleşti.

KAYNAK: AA

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakerelere işaret ederek, "İran konusunda çok iyi gidiyoruz." dedi.

ABD Başkanı Trump, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile Oval Ofis'teki görüşmesinde, İran ile devam eden müzakereleri değerlendirdi.

Trump, "Bence İran konusunda çok iyi gidiyoruz, çok ciddi görüşmeler yapıyoruz. İran ile anlaşma konusunda çok iyi gittiğimizi düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı, İran ile nükleer müzakereler konusunda önlerinde iki seçenek olduğunu belirterek, "Bu seçeneklerden biri iyi bir seçenek değil, bu hiç de iyi bir seçenek değil." dedi.

"İbrahim Anlaşmaları'na yeni ülkeler eklenecek"

Trump, ayrıca İsrail ile bölge ülkeleri arasındaki İbrahim Anlaşmaları'na birçok yeni ülkenin katılmaya hazır olduğunu ifade ederek, yakın zamanda anlaşmaya yeni ülkelerin ekleneceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump'ın, İran'a, nükleer anlaşmaya varılması için 2 ay süre tanıdığı iddia edilmişti.

ABD ile İran arasında nükleer anlaşmaya varılması amacıyla 8 yıl aradan sonra 12 Nisan'da Umman'da müzakerelerin ilk turu yapılmıştı. Dolaylı müzakerelerin ikinci turu da 19 Nisan'da İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilmişti.

Her iki tur görüşmelerde de İran heyetine  Dışişleri Bakanı Abbas  Erakçi başkanlık ederken, ABD'yi ise  Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff  temsil etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Sosyal medyadaki vergi affı paylaşımlarının ardından bakanlıktan açıklama geldi

Sosyal medyadaki vergi affı paylaşımlarının ardından bakanlıktan açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medyada yayılan "vergi affı" iddialarının asılsız olduğunu duyurdu. Bakanlık, yapılandırma düzenlemesine yönelik herhangi bir çalışmanın olmadığını ve mükelleflerin yalnızca resmi kaynaklara itibar etmesi gerektiğini vurguladı.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde sosyal medyada dolaşan “vergi affı” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı meslek mensuplarının sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu yanıltıcı, gerçekle ilgisi olmayan paylaşımlar yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı meslek mensuplarınca sosyal medya platformlarında vergi affı çalışmalarının yapıldığı ve yakın zamanda kamuoyuna açıklanacağı yönünde gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, kamuoyunda 'vergi affı' olarak da bilinen yapılandırma kanunu içerikli herhangi bir düzenlemeye yönelik çalışmamız bulunmamaktadır."

Bakanlık, bu tür asılsız paylaşımların mükellefleri yanıltma amacı taşıdığına dikkat çekerek, şu uyarıda bulundu:

"Mükelleflerimizin vergi ve benzeri yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesini engelleyici nitelikteki bu tür gerçek dışı açıklamaları dikkate almamaları büyük önem arz etmektedir."

Açıklamada ayrıca, bu tür duyurular için yalnızca Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi kanallarının takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Nitekim 17 Nisan 2025 tarihinde Bakanlığın internet sitesinde benzer bir duyuru yapıldığı, yapılandırmaya dair herhangi bir çalışmanın gündemde olmadığı belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *