20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya ABD dergisinden çarpıcı analiz: Ne Brüksel, ne de Washington... Kazanan net bir şekilde Erdoğan!

ABD dergisinden çarpıcı analiz: Ne Brüksel, ne de Washington... Kazanan net bir şekilde Erdoğan!

Türkiye ile ilgili bir analiz yayınlayan ABD merkezli Foreign Policy dergisi, ‘’Hem Brüksel hem de Washington, politik başarı hedeflerine ulaşmaya çalışsa da kazanan net bir şekilde Erdoğan’’ yorumunu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD dergisinden çarpıcı analiz: Ne Brüksel, ne de Washington... Kazanan net bir şekilde Erdoğan!

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Türkiye ile ilgili yayınladığı bir analizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönem için iki önceliği olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta elde ettiği seçim zaferinden beri, Batı medyası gözlerini muhalefetin yenilgi şokundan daha çok, Erdoğan’ın yeni dönemdeki dış politikasına çevirdi.

‘ERDOĞAN’IN İKİ ÖNCELİĞİ’

Türkiye’deki yeni dönemin şifreleri ile ilgili bir analiz yayınlayan ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde iki önceliği olduğunu öne sürdü.

‘Erdoğan’ın Üçüncü Döneminden Ne Beklenmeli?’ başlıklı analize göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemdeki önceliklerinden birincisi, Türkiye için küresel ölçekte daha iddialı bir mevcudiyet çizmek, ikincisi ise Ankara’nın NATO ve Avrupa Birliği gibi Batılı kurumlar içindeki konumunu güçlendirmek.

AVRUPA VE ABD’DE DURUM AYNI

Dergi, Türkiye’nin son dönemdeki küresel krizlerde oynadığı kritik rollere dikkat çekerek, Türkiye’nin Ukrayna savaşında ara bulucu bir rol oynadığını, kendi ürettiği TB2 insansız hava araçlarını Kiev’e sattığını ve ‘tahıl anlaşması’ ile Ukrayna tahılının dünya pazarlarına satışını kolaylaştırdığını yazdı.

‘ERDOĞAN BATI’YA BASKISINI ARTIRACAK’

Avrupa’nın Erdoğan’ın sürekliliği için hazır ve büyük ölçüde minnettar olduğunu öne süren dergi, Batılı liderlerin Erdoğan’ı memnun etmek niyetinde olduğunu, Erdoğan’ın ise yeni dönemde Avrupa piyasalarına Türk sermayesinin girişi ve Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz seyahat etmesine ilişkin baskısını artıracağını yazdı.

‘NE BRÜKSEL NE DE WASHİNGTON! KAZANAN ERDOĞAN’

Bu tablonun ABD’de de aynı olduğunu belirten yazar, Washington yönetiminin Ankara ile samimi bir ilişki sürdürmek istediğini yazdı. Analizin yazarı İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye’nin onayının beklendiğini hatırlatarak “Şimdi tüm gözler İsveç’in NATO üyeliğine nihayet yeşil ışık yakıp yakmayacağını görmek için Erdoğan’ın üzerinde” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti; “Tüm bu hesaplamalarda, hem Brüksel hem de Washington, politik başarı hedeflerine ulaşmaya çalışsa da kazanan net bir şekilde Erdoğan. Batı ile ilişkilerin ve gündemin tonunu kendi belirliyor ve Batı’yı üzecek bir şekilde bölgesel nüfuzunu kullanmaya ve kuvvetlendirmeye devam ediyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Önder Kahveci, yeniden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığına seçildi

Önder Kahveci, yeniden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığına seçildi