20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya ABD seçimleri ne zaman yapılacak?

ABD seçimleri ne zaman yapılacak?

Tüm dünyayı ilgilendiren ABD seçimlerinin ne zaman yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında yaşanacak olan çekişmede, ABD başkan adaylarının önünde koronavirüs ve ekonomik durum, seçim stratejilerini belirlerken, Biden’ın ortaya çıkan skandal sözlerinin ardından “Biden kazanır mı?” sorusu da sıkça sorulmaya başlandı…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD seçimleri ne zaman yapılacak?

ABD başkanlık seçimleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Biden’ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk siyasi hayatı hakkında yaptığı açıklamalar tepkiyle karşılandı. Türk demokrasisine ayar vermeye kalkışan Biden başkanlık seçimlerini kazanır mı merak ediliyor. Peki, ABD seçimleri ne zaman yapılacak, başkan adayları kimler? İşte, dünyanın ilgiyle takip ettiği başkanlık seçimleri hakkındaki detaylar…

ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ABD'de başkanlık ve kongre seçimleri 3 Kasım'da yapılacak. Aynı gün, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı için de oy kullanılacak.

ABD BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Cumhuriyetçi Parti'de Başkan Donald Trump bir kez daha aday gösteriliyor. Demokrat Parti'de ise ön seçim süreci tamamlandı ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden partinin başkan adaylığını kazandı.

KANYE WEST BAŞKANLIK YARIŞINDAN ÇEKİLDİ

Kanye West, ABD’deki 2020 Başkanlık yarışından çekilme kararı aldı. The Intelligencer’a konuşan West’in danışmanı Steve Kramer, “O yarıştan çekildi” dedi. Kramer, kritik olan iki eyalette West’in oylamaya girebilmesi için imza toplamakla görevliydi.

Şarkıcılığının yanı sıra Kim Kardashian’ın eşi olarak sık sık magazin gündeminde yer alan 43 yaşındaki West, 4 Temmuz’da ABD Başkanlığına aday olduğunu Twitter hesabından duyurmuştu.

BİDEN KAZANIR MI?

Anketlerde eski Başkan Yardımcısı Biden yüzde 14 gibi iki basamağa ulaşan farkla yarışı şimdilik önde götürürken, ABD'de salgının büyümesinden sorumlu tutulan ve yeterli önlemleri almamakla eleştirilen Trump'a ise destek azalıyor.

Trump, seçimlere sadece üç ay kala kontrol altına alınamayan bir salgın, ekonomide belirsizlik ve siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar ve polis reformlarına karşı tutumu nedeniyle seçmenlerinin desteğini kaybetti.

Salgın kontrol altına alınamaz ve ekonomi daha fazla zarar görürse, Trump şimdiye kadar övündüğü en güçlü silahı güçlü ekonomi söyleminden de olacak.

ABD'de işsizlik oranı salgın öncesi son 50 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3,5'e kadar gerilerken, salgınla beraber 31 milyondan fazla kişi işsizlik başvurusu yaptı.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lise nakil tercih sonuçları açıklandı

Lise nakil tercih sonuçları açıklandı