05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

Geçen hafta ABD'nin ticari ham petrol stokları, bir önceki haçtaya göre yaklaşık 12 milyon 200 bin varil azaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 12 milyon 200 bin varil azalarak 448 milyon 500 bin varil seviyesine gerilediğini duyurdu. Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen bu düşüş, petrol fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Stratejik Ham Petrol Stokları Yükselişte

Ticari ham petrol stoklarındaki düşüşe karşın, stratejik ham petrol stokları yaklaşık 400 bin varil artarak 372 milyon 600 bin varil seviyesine ulaştı. Bu artış, ülkedeki enerji politikaları açısından dikkat çekici bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Benzin Stokları Azaldı

Aynı dönemde ABD'nin benzin stokları da yaklaşık 2 milyon 200 bin varil düşüşle 231 milyon 700 bin varil seviyesine geriledi. Benzin stoklarındaki bu azalış, tüketicilerin yakıt fiyatlarındaki değişiklikleri yakından takip etmesine neden olabilir.

Petrol Üretimi Geriledi

ABD'nin ham petrol ithalatı günlük ortalama 65 bin varil azalırken, ham petrol ihracatı günlük ortalama 491 bin varil arttı. Ülkenin günlük ham petrol üretimi ise 22-28 Haziran haftasında 27 bin varil azalarak 13 milyon 583 bin varil seviyesine geriledi.

EIA'nın Haziran 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl 13 milyon 240 bin varil, gelecek yıl ise 13 milyon 710 bin varil seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu veriler, ABD'nin enerji piyasalarındaki geleceğine ilişkin önemli ipuçları sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haliç Köprüsü’nde asfalt yenileme çalışması! O bölge trafiğe kapatıldı

Haliç Köprüsü’nde asfalt yenileme çalışması! O bölge trafiğe kapatıldı