21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Aklınca tehdit etti! 'Rusya harekete geçer'

Aklınca tehdit etti! 'Rusya harekete geçer'

İngiltere’de çalışan Yunan enerji uzmanı Ilias Tsagas, Türkiye’nin Karadeniz’deki doğal gaz çalışmalarına Rusların ve ABD’lilerin müsaade etmeyeceğini savundu.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aklınca tehdit etti! 'Rusya harekete geçer'

İngiltere’nin başktenti Londra’daki Greenwich Üniversitesi’nde görev yapan Yunan enerji uzmanı Ilias Tsagas, Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi hakkında, kendisini küçük düşüren yorumlarda bulundu.

Düşmanlığını gizleyemeyen Yunan Tsagas, Türkiye’nin sondaj yapmasına diğer devletlerin izin vermeyeceğini söyledi. Rusya gibi Karadeniz’e sınırı olan ülkelerin hak isteyeceğini iddia eden Tsagas, “Romanya, Macaristan ve en başta da Rusya gibi sahildar devletler de söz sahibi olmak isteyecektir” dedi.

Ilias Tsagas, ABD’nin de Türkiye’ye izin vermeyeceğini iddia ederek, “Erdoğan'ın hak iddia ettiği bölgede ABD'li Exxon grubu da hak sahibi.” diye konuştu.

 

Türkiye’nin kendi sınırları içerisinde
Tsagas’ın yorumu, bölgedeki hukuki yapıyı bilen herkesi güldürdü. Türkiye’nin sondaj çalışmalarının kendi kıta sahanlığı içerisinde yaptığını ve bu sınırlarda kimsenin hak iddia edemeyeceğini kestiremeyen Tsagas, kendisini gülünç duruma düşürdü.

Türkiye’nin Karadeniz’deki keşfi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir müjdesi olduğunu söylemişti. Cuma günü kameralar karşısına geçen Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulduğunu açıkladı. Fatih sondaj gemisinin 320 milyar metreküp doğal gaz bulduğunu söyleyen Erdoğan, 2023’te söz konusu doğal gazın vatandaşların istifadesine sunulacağı müjdesini de duyurdu. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede ve Doğu Akdeniz’de yürütülen diğer çalışmalardan da yeni müjdelerin yakın olduğunu söyleyerek çalışmaların iyi gittiği mesajını verdi.

320 milyar metreküp doğal gaz, Türkiye’nin yaklaşık 7 yıllık kullanımına yetiyor. Gazın kullanılmaya başlanacağı 2023 yılına kadar ve rezervin tükeneceği 2030 yılına kadar yeni kaynakların bulunacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsveç bankasından bomba TL yorumu!

İsveç bankasından bomba TL yorumu!