20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Al-Zawawi: Türkiye'den başkası yapmaz

Al-Zawawi: Türkiye'den başkası yapmaz

Türkiye'nin turizm alanında aldığı koronavirüs önlemlerinin anlatıldığı Antalya'daki büyükelçiler toplantısına katılan Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Al-Zawawi, 'Türkiye'nin aldığı önlemlere ne kadar güvendiğimi soracak olursanız ailemi buraya tatile getirmeyi dört gözle beklediğimi söyleyerek cevap veririm. Bu benim ne kadar tatmin olduğumu gösterecektir.' dedi. Al-Zawawi, ayrıca 'Başka ülkelerin Türkiye gibi büyükelçileri çağırarak önlemleri anlattığını zannetmiyorum.' diye konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Al-Zawawi: Türkiye'den başkası yapmaz

Al-Zawawi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un turizme yönelik Kovid-19 önlemlerini anlattığı toplantıyı AA muhabirine değerlendirdi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Antalya Havalimanı'na kadar olan süreçte alınan önlemlere şahitlik ettiklerini dile getiren Al-Zawawi, "Alınan tüm önlemleri bize gösterdiler. Turistlere yönelik tüm önlemleri gördük ve Türkiye'nin bu konuda güvenli olduğuna şahit oldum. Türkiye'nin aldığı önlemlere ne kadar güvendiğimi soracak olursanız ailemi buraya tatile getirmeyi dört gözle beklediğimi söyleyerek cevap veririm." ifadelerini kullandı.

Önlemlerin herkesin aklındaki soru işaretlerini giderecek kadar dikkatle alındığını söyleyen Al-Zawawi, "Başka ülkelerin Türkiye gibi büyükelçileri çağırarak önlemleri anlattığını zannetmiyorum. Neredeyse 60 büyükelçinin çağırıldığı iyi düşünülmüş bir toplantıydı. Hatta bizi Türk sanatçılarının sahne aldığı bir operaya götürdüler. Orada da alınan önlemleri görmemizi sağladılar." dedi.

- "Turistler otellerin özel bölümlerinde karantinaya alınacak"

Türkiye'nin aldığı önlemlere ilişkin yapılan sunumları da değerlendiren Al-Zawawi, ülkeye girişte uygulanan 14 günlük karantinanın kaldırılmasının önemine dikkati çekti.

Al-Zawawi, ülkeye girişte ateş ölçümü ve diğer semptomlara ilişkin kontrollerin yapılacağını da belirterek, "Girişte yapılacak 14 günlük karantina uygulaması bir ülkede turizmi bitirir. Turistler ülkeye girdiğinde kontrolleri yapılacak ve virüs tespit edilirse Türk vatandaşları gibi hastanelerde ücretsiz tedavi edilecek. İzole edilmesi gerekenler isterlerse otellerde ayrılacak özel bölümlerde karantinaya alınacak. Onlar için de gerekli önlemler alınmış ve hazırlıklar yapılmış." diye konuştu.

İsteyen turistlerin dönüş bileti tarihinden önce ülkelerine dönmesi için de gerekli desteğin Türk makamlarınca verileceğini dile getiren Al-Zawawi, "Hastanelerde, havalimanlarında ve otellerde her türlü ayrıntı düşünülmüş ve önlemler alınmış. Herkese Türkiye'de tatil yapmasını önerdiğim gibi tekrar söylüyorum ailemi burada tatile getirmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İletişim Başkanlığı paylaştı: Teröre 'Pençe' darbesi

İletişim Başkanlığı paylaştı: Teröre 'Pençe' darbesi