20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Almanlar Türk İHA'sına hayran kaldı

Almanlar Türk İHA'sına hayran kaldı

Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği silah sistemleri Avrupa ülkelerinin yakın takibinde. Alman gazetesi Der Tagesspiegel, yayınladığı haberde Bayraktar TB2'nin sınıfının en iyilerinden olduğunu ve İHA sayesinde PKK'lı teröristlerin saklandıkları yerden çıkamadıklarını belirtti.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanlar Türk İHA'sına hayran kaldı

 Almanya'da yayın yapan Der Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'nin son zamanlarda ürettiği silah sistemlerini inceledi.

Gazetenin Türkiye muhabiri Thomas Seibert tarafından kaleme alınan ve "Türkiye kendi silahlarını neden geliştiriyor" başlıklığıyla sunulan haber şu cümlelerle başlıyor: "Orta Doğu'da yeni bir dönem, Türkiye sınırındaki Suriye'nin İdlib kentinde başladı. Türkiye ilk kez başka bir ülkenin ordusuna karşı modern savaş silahlarını kullandı. İnsansız hava araçları, Suriye hükümet birliklerine karşı yapılan operasyonlarda, birçok tank ve topçu bataryasını yok etti."

Libya'da da kullanılıyor
Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 İHA'sının kendi sınıfının en iyilerinden olduğu vurgulanan haberde, Ankara'nın bu İHA'ları Libya'da da kullandığı belirtildi. 

"Batı'dan gelmeyince Türkiye kendisi üretti"
Haberde, Türkiye'nin uzun zamandır batıda büyük bir ordusu olan fakat silahlarını dışarıdan alan ülke konumunda olduğu kaydedildi. Ancak, Batı'dan önemli silahların temin edilmesinin zorlaşmasının Türkiye'yi yerli üretime ittiği ve ülkenin son dönemde bu alanda sistematik olarak büyüdüğü aktarıldı. Alman gazetesi, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) verilerini paylaştığı haberinde; Türkiye'nin dünyada silah ihraç eden 14. büyük ülke olduğunu belirtti.

"Teröristler hareket edemiyor"
Makalede terör örgütü PKK'ya bu silah sistemleriyle büyük darbe vurulduğu aktarılırken, "İnsansız hava araçlarının geliştirilmesi, orduya PKK ile çatışmada belirleyici bir avantaj sağladı. Geçmişte, Güneydoğu Anadolu'nun geçilmez dağlarında neredeyse rahatsız edilmeden hareket edebiliyorlardı. Ancak İHA'lar PKK'yı savunma pozisyonuna soktu" denildi.

"Akdeniz'de caydırıcı güç olacak"
Der Tagesspiegel gazetesinin haberinde, Kava Kuvvetlerince kullanılan Alman G3 tüfeğinin yerini, yerli üretim MPT-76 piyade tüfeğinin aldığını belirtti.

Haberde, Türkiye'nin ilk yerli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'ya da değinildi. Geminin çok çeşitli silah sistemlerini taşıma kapasitesine sahip olduğu kaydedilirken, Akdeniz'de caydırıcı bir güç olacağı vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rotasını çizdi! Bazı kararlar yürürlüğe girecek

Rotasını çizdi! Bazı kararlar yürürlüğe girecek