Türkgün Dünya Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yeşil çelik üretiminin iklim açısından önemini vurguluyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yeşil çelik üretiminin iklim açısından önemini vurguluyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yeşil çelik üretiminin iklim açısından önemli olduğunu belirterek, "Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor." dedi.

KAYNAK: AA

Scholz, Duisburg'da Thyssenkrupp çelik fabrikasını ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Avrupa ve Almanya’da 100 yıl sonra da çelik üretildiğinin ve işlendiğinin görüleceğini ifade eden Scholz, "Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Scholz, çelik üretiminin karlı olabilmesi için Avrupa çapında birlikte çalışmak gerektiğini belirterek, Avrupa Birliği'nde çelik üreticilerinin yeşil dönüşüm ve artan rekabet gibi zorluklarla karşı karşıya olduğundan, Avrupa düzeyinde çelik zirvesi gerçekleştirilmesine ilişkin önerisini yineledi.

Çelik endüstrisinin iklim dostu süreçlere dönüştürülmesine devam edilmesini isteyen Scholz, yeşil çelik üretiminin iklim açısından gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Scholz, hükümetin bu dönüşümü milyarlarca avro ile desteklediğini belirterek sektörde yeşil üretime yönelik başlamış süreci sona erdirmenin Almanya'daki çelik işçilerinin çıkarlarına olmayacağının altını çizdi.

Olaf Scholz, otomotiv endüstrisinin yanı sıra ürünlerinin gelecekte çeliğin karbonsuz olmasını isteyen diğer büyük müşterilerin isteklerine de atıfta bulunarak, "Çelik satın alanlar, üreticilerin sürdürülebilir yeşil çelik üretmesini talep edecekler." ifadesini kullandı.

Çin'e atıfta bulunan Scholz, Avrupalıların dampingli ürünlere karşı kendilerini savunmak için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Scholz, AB'nin izleyebileceği gümrük politikası da dahil olmak üzere, bu sorunla ancak ortaklaşa mücadele edebileceğini hatırlattı.

Çelik üretimi için acil siyasi eylem çağrısı

Almanya'nın en büyük çelik üreticisi Thyssenkrupp Steel Europe Yönetim Kurulu Dennis Grimm de Olaf Scholz'un (SPD) Duisburg'daki fabrika ziyareti sırasında, ülkede siyasi karar vericilere federal seçimlerden hemen sonra geleceğe dönük ve rekabetçi bir çelik endüstrisi için gerekli ekosistemi hızla oluşturmaları çağrısı yaptı.

Grimm, Scholz ile yaptığı görüşmede çelik sektörü için “acil siyasi eylem ihtiyacını” vurgulayarak, Scholz’dan rekabetçi enerji fiyatı ve Avrupa düzeyinde çelik ticaretin korunmasını istedi.

Yerel çelik üretiminin endüstriyel değer açısından önemine vurgu yapan Grimm, "Ülkemiz ve Avrupa için jeostratejik bağımsızlık ve refah sağlıyor." dedi.

Avrupalı çelik üreticileri, Asya ile rekabet, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yüksek enerji fiyatları ve yavaşlayan küresel ekonominin baskısı altında bulunuyor.

Alman çelik üreticisi ve teknoloji firması ThyssenKrupp'ın çelik birimi (Thyssenkrupp Steel Europe) 2030’a kadar yaklaşık 11 bin kişinin işten çıkarılmasını planlıyor.

Yeniden yapılanma kapsamında şirket, üretim kapasitesinin 11,5 milyon tondan 8,7 ila 9 milyon ton seviyesine düşürülmesini de planlıyor.

Thyssenkrupp Steel Europe, 27 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem İstanbul barış müzakerelerine yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi

İstanbul barış müzakerelerine yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi

İstanbul Barış Müzakereleri, Kadıköy İskelesi'nde başladı. Yerli ve yabancı basın mensupları, tarihi görüşmeleri takip etmek için yoğun ilgi göstererek alanda yerini aldı.

KAYNAK: AA

İstanbul, tarihi bir barış sürecine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, barış görüşmeleri kapsamında, bugün İstanbul'da bir araya geliyor.

YERLİ YABANCI BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen barış müzakereleri ile tüm dünya gözünü İstanbul'a çevirmiş durumda.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşecek İstanbul Barış Müzakereleri, dünya genelinden çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun yoğun ilgisiyle karşılandı.


"UMARIM YENİ BİR SAYFA AÇMAMIZI SAĞLAR"

Antalya' düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısının açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İstanbul'da yürütülecek görüşmeler, umarım yeni bir sayfa açmamıza yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ise barış müzakerelerinin başarılı olmasını ümit ettiğini belirterek, "Eğer bir şeyler (gelişme) olursa, uygun olursa cuma günü gidebilirim. Umarım ki Rusya ve Ukrayna bir şeyler yapabilir, bu durmalı."

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın 2022'de Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşta ateşkesin ve barışın sağlanması için önce Belarus'ta, ardından Türkiye'de 29 Mart 2022'de Rus ve Ukraynalı heyetler müzakereler yaptı.

İstanbul'daki bu müzakerelerde, taraflar bir anlaşma taslağı metni üzerinde mutabakata ulaşsa da bir sonuç alınamadı ve çatışmalar devam etti.

Bugün ise Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'daki Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinde taraflar, kendi şartlarını masaya koyacak.


RUSYA, 2022'DEKİ İSTANBUL MÜZAKERELERİNİ TEMEL ALMAK İSTİYOR

Rus heyeti, Ukrayna ile yapılacak müzakerelerde İstanbul'da 2022'de yapılan bu müzakerelerden çıkan metnin prensip olarak temel alınmasını istiyor.

Çatışmaların dondurulmasını değil, nihai olarak sonlanması niyetini vurgulayan Moskova, ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un idari sınırlarından Ukrayna askerlerinin çekilmesini şart koşuyor.


MOSKOVA 'TARAFSIZ VE BAĞLANTISIZ BİR UKRAYNA İSTİYOR"

'Ukrayna'nın tarafsız, bağlantısız ve nükleer silahlardan arındırılmış bir statüye kavuşturulması, silahsızlandırılması, Nazilerden arındırılması, Ukrayna'daki Rusça konuşan vatandaşların hak, özgürlük ve çıkarlarının tam olarak güvenceye alınması, ilhak ettiği Kırım, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya'nın toprakları olarak tanınması' Moskova'nın en temel şartları arasında bulunuyor.

UKRAYNA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE GÜVENLİK GARANTİLERİNİ ŞART KOŞUYOR

Kiev, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin tam olarak sağlanmasının yanı sıra güvenlik garantileri taleplerini ön planda tutuyor.

Güvenlik garantileri çerçevesinde, Ukrayna'nın NATO'ya davet edilmesini ya da NATO koruması altına alınmayı bekleyen Kiev, Avrupa'dan da bir barış gücünün ülkesine yerleştirilmesini istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *