16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Almanya'da köpek vergisinden rekor gelir

Almanya'da köpek vergisinden rekor gelir

Almanya'da belediyelerin 2023'te köpek vergisi gelirleri yüzde 1,6 artarak 421 milyon avroya ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'da köpek vergisinden rekor gelir
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Almanya'da belediyeler, 2023 yılında köpek vergisi gelirlerini yüzde 1,6 artırarak 421 milyon avroya ulaştı. Bu artış, köpek vergisi gelirlerinde rekor seviyeye işaret ediyor.

Vergi Gelirlerinin Artış Sebebi

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamada, köpek sahiplerinin ödemek zorunda olduğu miktarın evdeki köpek sayısına ve köpek ırkına göre değiştiği belirtildi. Ancak bu yüksek vergi gelirlerinin, ülkedeki köpek sayısının artışına bağlı olmadığı vurgulandı.

Evcil Hayvan Masrafları Arttı

Destatis'in açıklamasına göre, köpek ve kedi maması fiyatları 2023'te ortalama yüzde 17 oranında arttı. Bu durum, dört ayaklı dost sahibi olmanın sadece vergi ödemekle sınırlı kalmadığını gösteriyor.

Köpek Vergisi Uygulamaları

Almanya'da köpek vergisinin yıllık miktarı, her belediye tarafından belirleniyor. Vergi beyannamesi vermeyen veya ödemeyen köpek sahipleri ise cezalandırılabiliyor.

Köpek Sahipliği Artışı

Kovid-19 salgını sırasında köpek sahiplenme oranlarında artış yaşanmıştı. Evcil Hayvan İşletmeleri Derneği (ZZF) ve Evcil Hayvan Sanayi Derneği (IVH) verilerine göre, 2023'te Almanya'daki hanelerde yaklaşık 10 milyon 500 bin köpek bulunuyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta heyecanı

Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta heyecanı