22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İtiraf sonrası Ermenistan karıştı!

İtiraf sonrası Ermenistan karıştı!

Dağlık Karabağ’da kaybeden taraf olan sözde lider Araik Arutyunyan, dün akşam kaybolan Ermeni askerlerinin esir düştüğünü itiraf etti. İtiraf sonrası Erivan karıştı.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtiraf sonrası Ermenistan karıştı!

Dağlık Karabağ’daki Ermeni toplumunun sözde lideri Araik Arutyunyan, Azerbaycan ordusunun kontrolündeki Şuşa bölgesinin Çaylakgala (Khtsaberd) köyü yakınlarında büyük bir grup Ermeni askerinin esir düştüğünü belirtti.

Araik Arutyunyan, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Maalesef Khtsaberd yakınlarında onlarca askerimiz esir düştü. Halihazırda Savunma Bakanlığı olayın detaylarını araştırıyor. Bu olaydan sorumlu olanlara şahsen hesap soracağım. Önümüzdeki çabalarımızın merkezinde askerlerimizin en kısa sürede ve güvenilir bir şekilde geri dönmesi olmalı ve artık bu yönde adımlar atıyoruz” ifadesini kullandı.

Daha önce Karabağ Ermenileri, bölgedeki birkaç mevzi ile iletişimin kesildiğini bildirmişti.

Dün sosyal medyada, Şuşa yakınlarında esir alınan bir grup Ermeni askerinin videosu yayılmıştı. 150’den fazla Ermeni askerinin esir düştüğü ileri sürülmüştü.

Rusya, Dağlık Karabağ'da yeniden silah seslerinin duyulduğu bölgede neler yaşandığına ilişkin çok az bilgisi olduğunu açıkladı. Azerbaycan ordusunun 160 Ermenistan askerini esir aldığı resmen doğrulanınca Erivan fena karıştı, göstericiler Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp içeri girdi. Dünya, ulusal utanca dönüşen olayları ağzı açık izliyor. Olayları BBC'nin canlı yayınladığı aktarıldı.

Ermenistan sallandı
Askerlerin esir alındığı haberi Ermenistan'da bir öfke patlamasına yol açtı, BBC kayıp asker yakınlarının başkent Erivan'da Ermenistan Savunma Bakanlığı önünde toplandığını ve bakanlığın kapısını kırarak binaya girdiğini duyurdu.

 

Bakanlık önünde yaşananları ekrana getiren yerel medya ise, göstericilerin Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'la görüşmek istediklerini aktardı.

 

Anlaşma
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ’da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. İmzalanan üçlü anlaşmanın ardından, bölgeye Rus barış gücü birlikleri konuşlandırılmıştı.

Anlaşma gereği tamamıyla Dağlık Karabağ’a aktarılan Rus barış gücü hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel araçlardan oluşuyor. Rus askerler, temas hattında kurulan toplam 23 gözlem noktasından 24 saat boyunca ateşkese uyulup uyulmadığını izliyor.

Ateşkesi Ermeniler bozdu
Karabağ’daki taraflar, 12 Aralık günü birbirlerine karşılıklı olarak ateşkesi ihlal suçlaması yöneltmişti. Rus barış gücü, Dağlık Karabağ’ın Hadrut bölgesinde otomatik silahlardan ateş açılması olayının ardından, çatışmanın taraflarına ateşkese tam uyulması çağrısı yapmıştı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunan milyarderlerden skandal Türkiye hamlesi

Yunan milyarderlerden skandal Türkiye hamlesi