Türkgün Dünya Azerbaycan, Alman büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Azerbaycan, Alman büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Azerbaycan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Ermeni yönetiminin bayrağını paylaşmasını siyasi provokasyon olarak değerlendirerek, Bakü Büyükelçisi Horlemann'ı Dışişleri Bakanlığına çağırdı ve Almanya'dan özür talep etti.

KAYNAK: İHA

Azerbaycan, Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Ralf Horlemann'ı Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in bir paylaşımında Karabağ'ı işgal eden sözde Ermeni yönetiminin bayrağına yer vermesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
 

Azerbaycan ile Almanya arasında "bayrak" gerginliği yaşandı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ermenistan ziyareti sırasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karabağ'ı işgal eden sözde Ermeni yönetiminin bayrağına yer vermesi nedeniyle Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Ralf Horlemann bakanlığa çağrıldı. Açılamaya göre görüşmede, yapılan paylaşımın Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı siyasi bir provokasyon olduğu belirtilerek, Almanya'dan özür dilemesi istendi. Almanya Cumhurbaşkanı’nın bu paylaşımının Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin desteklendiğine dair yapılan açıklamalara ve devam eden barış sürecine aykırı olduğu belirtildi. Aynı zamanda Karabağ bölgesindeki Ermeni sakinlere yönelik ifadeler kullanılırken, Azerbaycan’ın geçmişte işgal edilmiş topraklarının ve Ermenistan’dan zorla göç ettirilen 1 milyondan fazla Azerbaycanlının haklarının göz ardı edilmesinin Azerbaycan’a karşı önyargılı bir tutumun bir diğer göstergesi olduğu belirtildi.

Azerbaycan’da "Dağlık Karabağ" adlı bir idari birimin bulunmadığı hatırlatıldı
 

Görüşmede ayrıca, Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıl süren çatışmayı askeri ve siyasi yollarla çözerek toprak bütünlüğünü ve adaleti sağladığı, bu nedenle çatışmanın artık geçmişte kaldığı iletildi. Azerbaycan’da "Dağlık Karabağ" adlı bir idari birimin bulunmadığı hatırlatılarak, ülkenin topraklarına atıfta bulunurken mevcut olmayan, siyasi amaçlı ve yanıltıcı ifadelerden kaçınılması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Trabzon'da Hıdırellez coşkusu

Trabzon'da Hıdırellez coşkusu

Trabzon’un Yomra ilçesinde Hıdırellez coşkusu kemençe ezgileri, horon halkaları ve ateş üstünden atlama ritüeliyle kutlanırken, şenlik alanında kültürel stantlar ve çocuk oyun alanları da ilgi gördü.

KAYNAK: AA

Trabzon'da Hıdırellez kemençe ezgileri ve horon eşliğinde kutlandı.

Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'na kurulan şenlik alanında el örmeleri ve kültürel eşyaların yer aldığı stantlar kuruldu, çocuklar için de oyun alanları oluşturuldu.

Hıdırellez duasıyla başlayan şenlikte gençler ateşin üstünden atladı. Katılımcılar horon halkaları oluşturarak eğlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *