20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Azerbaycan ilk kadın şehidini verdi

Azerbaycan ilk kadın şehidini verdi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalarda Azerbaycan ilk kadın şehidini verdi. Cephede yaralı askerleri güvenli bölgeye götüren Areste Bakhishova şehit düştü

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan ilk kadın şehidini verdi


Ermenistan'ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar hala devam ediyor. Azerbaycan ordusunun sahadaki ilerleyişini durduramayan Erivan yönetimi istediği 3 ateşkesi de sivil yerleşim yerlerini vurarak ihlal etti.

Erivan tutukluları cepheye gönderiyor
Ermenistan'ın alçak saldırılarına sahada cevap veren Azerbaycan ordusu Ermeni işgali altında olan yaklaşık 200 yerleşim yerini işgalden kurtardı ve uzun yıllar sonra toprak bütünlüğünü sağlamaya yaklaştı. Bu durum karşısında çaresiz kalan Erivan yönetimi ise PKK'lı teröristlerden sonra mahkumlara sarıldı ve hapiste olan tutukluları salarak Karabağ Cephesine göndermeye başladı.

Ermenistan 91 sivili katletti
Şuşa'ya yaklaşan Azerbaycan ise burayı da işgalden kurtararak Dağlık Karabağ'a bir adım daha yaklaşmak istiyor. Gece boyunca Ermeni unsurlarını vurmaya devam etti. Dün son yapılan açıklamada ise Ermeni saldırılarında katledilen sivil kayıp sayısı açıklandı. Buna göre,91 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 400 kişi de yaralandı. Yaşamını yitiren sivillerden 1'inin bebek 10'unun çocuk, 27'sinin ise kadın olduğu belirtildi.

Azerbaycan ilk kadın şehidi
Öte yandan bölgeden gelen son bilgi tüm Azerbaycan'ı ve Türkiye'yi hüzne boğdu. Cephede yaralı askerleri güvenli bölgeye götürdüğü sırada saldırıya uğrayan Areste Bakhishova şehit düştü. Bakhisova, savaşın başladığı günden bugüne kadar Azerbaycan'ın ilk kadın şehidi oldu. Şehit Bakhishova önceki gün gözyaşları arasında son yolculuğa uğurlandı.

"Kızım bana, bana bir şey olursa çocuklarım sana emanet dedi" 
Şehit kızını gözyaşları içinde toprağa veren Bakhishova'nın annesi ise "Kızım bana, bana bir şey olursa çocuklarım sana emanet dedi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gomis'ten 'İzmir' mesajı

Gomis'ten 'İzmir' mesajı