06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Barselona taksicilerinden anlamlı eylem: Filistin’e destek için yollara döküldüler

Barselona taksicilerinden anlamlı eylem: Filistin’e destek için yollara döküldüler

İspanya'nın Barselona kentinde yaklaşık 200 taksici, Filistin'e destek vermek ve Gazze'deki İsrail saldırılarını protesto etmek amacıyla kent merkezinde araçlarıyla yavaş yavaş turladı. Taksiciler, Filistin bayrakları ve çaldıkları kornalarla trafikte farkındalık yaratarak destek gösterisinde bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İspanya Barselona'da yaklaşık 200 taksici, "İsrail'in, Gazze'deki soykırımını kınamak ve Filistin'e destek vermek" temasıyla kent merkezinde araçlarını yavaş yavaş kullanarak dolaştı. Anget Taksi Derneği'nin çağrısıyla düzenlenen eylemde taksiciler, araçlarına Filistin bayrağı asarak protestolarını güçlendirdi.

Üniversite Meydanı'nda Büyük Buluşma

Gösteri, şehir merkezindeki turdan sonra Üniversite Meydanı'nda sona erdi. Burada, Katalonya Filistin Topluluğu'nun çağrısıyla toplanan kalabalıkla bir araya gelen taksiciler, Gazze'deki soykırımı ve İsrail'in sömürgeci rejimiyle olan tüm suç ortaklığının sona ermesi talebini içeren bir manifesto okudu.

"Özgür Filistin" Sloganları Yankılandı

Gösteri sırasında, "Özgür Filistin", "Yaşasın Filistin" ve "İsrail'i Boykot" gibi sloganlar atıldı. Taksiciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ve ateşkes ile insani yardımın ulaştırılması konusunda uluslararası toplumun harekete geçmesini talep etti. Eylemlerinin, bu talepler karşılanana kadar devam edeceğini açıkladılar.

Uluslararası Topluma Çağrı

Taksiciler, Gazze'deki durumu protesto ederek uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçladı. Eylemlerin, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması ve kalıcı bir ateşkes sağlanana kadar süreceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Sibergöz-50 Operasyonunda 24 Şüpheli Yakalandı"

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Sibergöz-50 Operasyonunda 24 Şüpheli Yakalandı"