Türkgün Dünya Biden ve Xi, Peru’da bir araya gelecek

Biden ve Xi, Peru’da bir araya gelecek

ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi, 16 Kasım'da Peru'da APEC zirvesinde buluşacak. İkili, Biden'ın göreve gelmesinden bu yana üçüncü kez bir araya gelecek. Toplantıda ABD-Çin ilişkileri, uyuşturucu mücadelesi, yapay zeka ve Rusya gibi konular ele alınacak.

KAYNAK: İHA

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 16 Kasım’da Peru’da düzenlenecek olan Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında bir araya gelecek.
ABD’de görevi devretmeyi hazırlanan Başkan Joe Biden, son kez Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya gelecek. İki lider, 16 Kasım’da Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenecek olan Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında görüşme gerçekleştirecek. Söz konusu görüşme, Biden'ın göreve gelmesinden bu yana iki lider arasındaki üçüncü görüşme olacak.
Görüşmede, ABD ve Çin ilişkilerinin, uyuşturucuyla mücadele, yapay zeka ve Rusya konularının ele alınması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem MHP Lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Lideri Devlet Bahçeli "Ebediyete irtihal eden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Merhum Sırrı Süreyya Önder için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda ve vefa törenine katılan, müteakiben de fiziki saldırıya uğrayan bir siyasi kurumun yöneticisine öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar:

Ebediyete irtihal eden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Merhum Sırrı Süreyya Önder için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda ve vefa törenine katılan, müteakiben de fiziki saldırıya uğrayan bir siyasi kurumun yöneticisine öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu üstüne basa basa ifade ediyorum.

Böylesine bir günde, herkesin gözü önünde, üstelik insani, vicdani ve İslami hassasiyetlerin her insanımızı ortak paydada buluşturduğu bir zamanda meydana gelen bahse konu provokasyon her anlamda düşündürücü ve ürperticidir.

Menfur ve melun saldırının tüm boyutlarıyla araştırılıp tetkik ve tahkik etaplarının ikmal edilerek şayet varsa ardındaki esrar perdesinin aralanması siyasi ve toplumsal huzur adına zorunluluktur.

Mezkur şiddet eyleminin bireysel bir saplantının mı eseri yoksa daha önceden planlanmış, zamana yayılmış iç ve dış bağlantılı bir siyasi tertip mi olduğu açıklığa kavuşmalıdır. Kaldı ki emniyet ve yargı teşkilatımız eşzamanlı çalışmayla bunu başarmaya mahir ve muktedirdir.

Türkiye’yi şiddet sarmalına çekmek, tahrik ve tahrip ortamını alevlendirmek, buna müzahir faaliyetleri gafilce yürütmek tarihi bir yanlıştır. Bilerek veya bilmeden bu yanlışın içinde olanlar evvelemirde aklını başına almalı, ahlaki sorumluluğun ve sağduyulu tutumun yörüngesinden ayrılmamalıdır.

Merhum Sırrı Süreyya Önder kardeşime bir kez daha Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *