Türkgün Dünya BM Sözcüsünden tutuklamaya sert tepki: İfade özgürlüğü önemli

BM Sözcüsünden tutuklamaya sert tepki: İfade özgürlüğü önemli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze gösterilerine öncülük eden Filistinli aktivist Mahmud Halil'in tutuklanmasının ardından "ifade özgürlüğünün" önemini vurguladı.

KAYNAK: AA

Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında Filistinli aktivist Halil'in tutuklanmasına ilişkin konuştu.

Söz konusu tutuklamadan haberdar olunduğunu belirten Dujarric, "Bizim için ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakkına saygı gösterilmesinin önemini vurgulamak çok elzemdir." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun, Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) programlarının yüzde 83'ünün iptal edildiğini duyurmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Dujarric, bu kesintilerin "ciddi sonuçları" olacağının altını çizdi.

Halil'in tutuklanması

ABD'de Columbia Üniversitesi protestolarına öncülük eden Filistinli aktivist öğrenci Halil tutuklanmıştı.

Halil'in avukatı Amy Greer, Halil'in, "yeşil kartlı daimi ikametgah sahibi" olarak ABD'de bulunmasına ve eşinin Amerikalı olmasına rağmen ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) yetkilileri tarafından tutuklandığını ve yeşil kartının iptal edildiğini söylediklerini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio da konuya ilişkin X hesabından paylaştığı mesajında, "Amerika'daki Hamas destekçilerinin vizelerini veya yeşil kartlarını iptal edeceğiz, böylece sınır dışı edilebilecekler." ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2024 ilkbaharında ABD'deki üniversite kampüslerinde Gazze'deki katliama karşı düzenlenen gösterilere katılan uluslararası öğrencileri sınır dışı etme sözü vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani'yi kabul edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani'yi kabul edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programı devam ediyor.

Bu kapsamda da Ankara bugün, önemli bir ziyarete ev sahipliği yapacak.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacağını belirtti.

İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL KONULAR MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'yi kabulünde, Türkiye-Irak ilişkileriyle birlikte güncel bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alınacağını belirtti.

"İLİŞKİLERİN PEK ÇOK ALANDA GÜÇLENECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

'Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Toplantısı'nın da yapılacağını duyuran Altun, ziyaret kapsamında iki ülke arasında muhtelif alanlarda iş birliğini amaçlayan belgelerin imzalanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

"Sudani’nin ziyaretiyle birlikte köklü Türkiye-Irak ilişkilerinin pek çok alanda daha da güçleneceğine inanıyoruz." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *