09 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya BM, Sudan'ın Kuzey Darfur eyaletindeki saldırıyı kınadı

BM, Sudan'ın Kuzey Darfur eyaletindeki saldırıyı kınadı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir'de onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM, Sudan'ın Kuzey Darfur eyaletindeki saldırıyı kınadı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), yerel yetkililerin 27 Temmuz'da Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir'de meydana gelen saldırıları duyurdu. Hastane, yerleşim alanları ve hayvan pazarının hedef alındığı saldırılarda onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

BM Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilci Yardımcısı'dan Açıklama

Açıklamada BM Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilci Yardımcısı ve Sudan İnsani Yardım Koordinatörü Clementine Nkweta-Salami'nin görüşlerine yer verildi. Salami, sivillere yönelik bu saldırıların "korkunç" olduğunu vurgulayarak, hastaneler ve pazar yerlerinin asla hedef olmaması gerektiğini belirtti.

Salami: Sudan'daki Durum Kritik

Salami, Sudan'daki ayrım gözetmeyen saldırıları şiddetle kınayarak, insanların ekonomik faaliyetlerini sürdürme çabalarının ve insani yardıma erişimin önemini vurguladı. Ayrıca Sudan'ın karşı karşıya olduğu gıda güvensizliği krizine dikkat çekerek, insani yardım finansmanının arttırılmasının kritik önem taşıdığını belirtti.

Sudan'da Devam Eden Çatışmalar

Sudan'da devam eden çatışmalara da değinilen açıklamada, Ömer el-Beşir iktidarının devrilmesinin ardından yaşanan güç mücadelesine dikkat çekildi. Ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların Nisan 2023'ten bu yana 18 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olduğu belirtildi.

Uluslararası Barış Girişimleri Sonuçsuz Kaldı

Sudan'daki çatışmaların sonlandırılması için başlatılan uluslararası barış girişimlerine rağmen sonuç alınamadığı ifade edildi. Suudi Arabistan ve ABD arabuluculuğundaki Cidde görüşmeleri, Mısır'ın öncülük ettiği Sudan'a komşu ülkeler barış girişimi, Doğu Afrika'da Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi çabaları ve Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Sudan'daki İnsani Kriz

BM'nin verilerine göre, Sudan'da devam eden çatışmalar sonucunda yaklaşık 10 milyon kişinin yerinden edildiği ve 25 milyondan fazla kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayseri'de iki katlı evde yangın

Kayseri'de iki katlı evde yangın