16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya BM ve ABD’den İsrail’deki işkence skandalına ilişkin açıklama

BM ve ABD’den İsrail’deki işkence skandalına ilişkin açıklama

Birleşmiş Milletler ve ABD'den İsrail askerlerinin Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye cinsel işkence ve istismar yaptığı görüntülere ilişkin açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM ve ABD’den İsrail’deki işkence skandalına ilişkin açıklama
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan bir Filistinli'ye İsrail askerlerinin cinsel işkence yaptığı anları gösteren güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, birçok Filistinlinin tellerle çevrili bir bölgede yüzüstü yatarken, askerlerin bir Filistinliyi alarak başka bir yere götürdüğü ve burada cinsel işkence yaptığı görülüyor.

Beş Kişi Gözaltında

Olayla ilgili gözaltına alınan 10 askerden 5 serbest bırakılırken soruşturması devam eden askerlerin gözaltı süresi 11 Ağustos'a kadar uzatıldı. 

İsrail'deki skandal ile ilgili Birleşmiş Milletler'den ve Beyaz Saray'dan açıklama geldi.  

Beyaz Saray'ın Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Tecavüz, işkence ve taciz haberleri oldukça endişe verici" diyerek, İsrail'e uluslararası hukuka uygun davranma çağrısında bulundu. Jean-Pierre, "İsrail'e tüm mahkumlara uluslararası hukuka uygun şekilde insani ve onurlu davranması gerektiği, mahkumların insan haklarına saygı duyması ve her türlü suistimal ve ihlalde sorumlu davranması gerektiği konusunda açık ve tutarlı olduk" dedi. Ayrıca, İsrail ordusunun başlattığı soruşturmayı yakından takip ettiklerini ve bu konuda İsrailli yetkililerle temas halinde olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da, "Herhangi bir mahkuma cinsel taciz ve tecavüze sıfır tolerans olmalıdır. Nokta. Bu, ABD'nin temel bir inancıdır" açıklamasını yaptı. Miller, olayın tüm boyutlarıyla araştırılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

BM'nin Çağrısı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq, günlük basın toplantısında, insan hakları normlarının ihlal edildiğini ve olayın takip edilmesi gerektiğini söyledi. Haq, "İnsan hakları normları bu ölçüde ihlal edildiğinde, bunun takibinin yapılması gerektiğine inanıyoruz. İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgilenen insan hakları meslektaşlarımız tüm bu iddiaları takip etmeye devam edecek" dedi. Ayrıca, BM İnsan Hakları Konseyi'nden birçok kişinin bölgede inceleme yapmak için gerekli vizeyi İsrail'den alamadığını hatırlattı ve İsrail yetkililerini, insan hakları ve insani yardım çalışanlarına gerekli vizeleri sağlamaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyon yılın geri kalanında gerileyecek

TCMB Başkanı Karahan: Enflasyon yılın geri kalanında gerileyecek