19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Brezilya’daki korkunç kazanın detayları ortaya çıktı!

Brezilya’daki korkunç kazanın detayları ortaya çıktı!

Son dakika haberleri: Dünya, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde yaşanan uçak kazasıyla çalkalanıyor. Dün gerçekleşen kazada 62 kişiyi taşıyan uçak yerleşim yeri yakınında yere çakılmıştı. Kurtulanın olmadığı açıklanan kaza sonrası yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Düşüş şekli çok konuşulan kazanın ardından uzman isimden önemli bir açıklama geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brezilya’daki korkunç kazanın detayları ortaya çıktı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Son yılların en korkunç uçak kazalarından biri, Brezilya'da gerçekleşti. 58 yolcu ve 4 kişilik mürettebat taşıyan uçak, Sao Paulo kenti yakınlarındaki yerleşim yerine düştü. Cascavel kentinden Guarolhus'a giden Voepass Hava Yollarına ait ATR-72 tipi uçak, 58 yolcusu ve 4 kişilik mürettebatı ile Sao Paulo'nun kuzeyindeki Vinhedo kentinde yerleşim yerine çakıldı.

Brezilya basınında çıkan haberlerde, uçaktan kurtulan olmadığı belirtildi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da uçaktakilerin tamamının hayatını kaybettiğini belirterek, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Voepass şirketinden yapılan açıklamada, uçakta 62 kişinin bulunduğu belirtildi. Voepass Havayolu yaptığı açıklamada, "Şirket, 9 Ağustos Cuma günü Vinhedo/SP bölgesinde 2283 numaralı PS - VPB uçağının karıştığı bir kaza meydana geldiğini bildirdi. Uçak, 57 yolcu ve 4 mürettebatla Cascavel/PR'den saat 11.46'da Guarulhos Havalimanı'na doğru havalandı. Şirket, 2283 sefer sayılı uçuşta bulunan 61 kişinin tamamının olay yerinde öldüğünü üzülerek bildirdi" denildi.Lula da Silva, hayatını kaybeden vatandaşlar için ülkede üç günlük yas ilan ettiğini duyurdu

DÜŞÜŞ ŞEKLİ ÇOK KONUŞULDU

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın kendi ekseninde dönerek dikey şekilde düşmesi yer alıyor. Kaza yerine itfaiye ekiplerinin ulaştığı ve uçağın alev aldığı görüntülere yansıdı.

Uçağın yere çarpmadan önceki alışılmadık son dairesel hareketi havacılık uzmanları arasında yaygın bir merak uyandırdı.

"ÖLÜM SARMALI" BÖYLE GELDİ

Kazanın nedenine ilişkin çarpıcı açıklamalar ise ABD'li uzmandan geldi. ABD'de 40 yılı aşkın yolcu uçağı uçuşu deneyimi bulunan Kaptan Ross Aimer, İngiliz basınına konuştu. Aimer, korkunç kazanın motor arızası, uçuş kontrol arızası veya uçağın kanat parçası gibi kritik bir parçasının düşmesi nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

"ÇIKIŞI YOK"

Yaşanan kazanın şeklinin, havacılık sektöründe "ölüm sarmalı" olarak adlandırıldığını belirten Aimer, "Bir kez ölüm sarmalına girdiğinizde bundan çıkmak çok zordur" ifadelerini kullandı.

Aimer, kazanın en olası nedeninin uçağın düşük hızda durması olduğunu belirtti. Kanatlar üzerindeki hava akışının, yeterli kaldırma kuvvetini sağlayamayacak kadar yavaş olmasının bu kazaya neden olduğunu aktaran Aimer, "Bu, uçaklar çok yavaş hareket ettiğinde olur. Bunun olmasının üç nedeni vardır: Teknik bir arıza, aşırı türbülans, pilot hatası veya bir kuş gibi kanada çarpan bir şey.

O yükseklikte bir kuş olma ihtimali düşük olduğundan geriye sadece iki senaryo kalıyor. Kanat durduğunda ve alçaldığında ve motor kapandığı için güç olmadığında, uçak bir kanat kaldırma kuvveti üretirken diğerinin etrafında dönerek yere doğru uçtuğu bir sarmala girebilir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Real Madrid'de olay Arda Güler raporu!

Real Madrid'de olay Arda Güler raporu!